lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Stoer geblaas

Een reactie plaatsen

Wildebras is mijn stoere kater. Zo doet hij zich tenminste graag voor. Van zijn zusje kan hij het gemakkelijk halen. Zij heeft korte pootjes en hij heeft lange stengels. Fair play kun je het dus niet noemen.

Ook tegenover mensen die hij niet mag, doet hij vreselijk stoer. Gekromde rug, dikke staart en durf maar eens te naderen. Wie hem leest als een open boek en de signalen kent, kan en mag echter alles met hem doen (zoals ik en sinds kort ook Lief, hoewel daaraan toch een zekere machtsstrijd vooraf ging). Wie hem met rust laat en hem zelf toenadering laat zoeken, krijgt ook veel van hem gedaan.

Ik had er dus alle vertrouwen in dat de verhuis naar hier geen enkel probleem voor Wildebras en Pluis zou vormen. Weiden, uitgestrekt landschap, weinig verkeer. Ideaal voor de stoere gangster en de zachtaardige Pluis. Ik had grotendeels gelijk.

Wildebras is op zich wel sociaal en duldt andere katten rond zich. Hij speelt verstoppertje met de jonge buurkater. Hij duldt hem zelfs in de tuin. Alleen die dikke zwarte kater die hier soms langskomt, jaagt hem de stuipen op het lijf.

Zo stoer als hij kan zijn, zo’n watje is hij als die logge zwarte kater voorbijkomt en heel ostentatief onder de haag sproeit. Dan zit Wildebras ineengedoken onder de gastank, waarschijnlijk stilletjes te hopen en te bidden dat hij er zonder schrammen vanaf komt.

Maar, ondertussen is Wildebras van tactiek veranderd. Hij heeft eindelijk door dat dit nu zíjn tuin is, dat we er zijn om te blijven, en dat dit dus zíjn territorium is. Hij duldt geen dikke zwarte katers en heeft voor de aanvallende aanpak gekozen. Bijgevolg ontbreekt de laatste weken altijd wel een stukje huid en haar, zoals nu.

Nu blijkt zijn linkeroor geëpileerd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s