lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

The Police

Een reactie plaatsen

Gisteravond togen Lief en ik, samen met een vriend, naar het Antwerpse Sportpaleis, alwaar The Police nog eens het beste van zichzelf zou geven. Het was nog een hele bedoening om op tijd van mijn werk in Antwerpen te geraken, maar we waren op tijd en we waren er klaar voor.

Onze verwachtingen waren niet bijster hoog gespannen. Op het internet hadden we namelijk al filmpjes gevonden van eerdere concerten die ons zwaar hadden doen twijfelen of we onze kaarten niet gewoon zouden verkopen. Dat lag niet aan de kwaliteit van de filmpjes (die was namelijk goed), maar had alles te maken met de zang van Sting.

Uiteindelijk besloten we om wél te gaan. Was het goed, dan zouden we doodcontent zijn dat we erbij waren geweest. Een eventuele kaartenverkoop zou ons dan alleen maar zwaar op de maag liggen. Was het slecht, dan waren we er op zijn minst bij geweest en wisten we weer waarover praten. Als we onze verwachtingen dan ook nog even bijstelden, kon het alleen maar meevallen. Zo dachten we.

En het werd… slecht. Héél erg slecht zelfs. Ik durf het zelfs een van de meest teleurstellende concerten die ik ooit heb bijgewoond, te noemen en daar is al heel wat voor nodig. Alle drie hadden we na een half uur héél veel zin om de zaal gewoon te verlaten, maar we voelden ons moreel verplicht (de kaarten hadden tenslotte ruim 80 euro/stuk gekost) om te blijven en de show uit te zitten, of beter uit te staan. Wél verwijderden we ons vantussen de mensenmassa en gingen we alles meer van aan de zijlijn beschouwen.

De zang was beter dan verwacht, maar er was geen bezieling. Er stond geen groep op het podium, wel drie individuen die elk afzonderlijk ongetwijfeld hun best deden, maar er niet in slaagden vuur uit te stralen.

En dat vind ik nu dus oprecht jammer. But then again: we zijn er natuurlijk wel bij geweest…

De setlist:
Message in a bottle
Synchronicity II
Walking on the moon
Voices inside my head
Don’t stand so close to me
Driven to tears
Hole in my life
Every little thing she does is magic
Wrapped around my finger
Invisible sun
De do do do de da da da
Walking in your footsteps
I can’t stand losing you

Bisnummers
King of pain
So lonely
Every breath you take
All I want is to be next to you

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s