lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Warme Appeltaart met Vanilleijs

Een reactie plaatsen

Ik had gisteren zoooooo’n zin in warme appeltaart met vanilleijs en was zo teleurgesteld dat ik hier in de buurt niet direct iets wist waar ze dat als dessert serveerden, dat ik maar zelf aan het bakken ben geslagen. Het recept is poepsimpel, maar het resultaat o zo lekker!

Men neme:
– 4 eieren;
– 3 appels in kleine stukjes (blokjes);
– 250 g boter (type solo);
– 250 g suiker;
– 250 g zelfrijzende bloem;
– een flinke snuif kaneel.

Meng het eigeel met 3/4 van de suiker en voeg daaraan de gesmolten boter toe. Zeef de bloem en meng het onder het mengsel. Klop het eiwit met de rest van de suiker tot sneeuw en roer het onder je mengsel. Voeg er naar smaak kaneel aan toe. Meng er vervolgens de stukjes appel onder en giet het geheel daarna in een beboterde bakvorm. Schuif het 50 min in een oven op 180°C.

Eens klaar laat je je cake enkele minuten afkoelen alvorens aan te snijden. Haal je vanilleijs uit de diepvries, schik alles op een bord en smullen maar!

En gesmuld hebben we!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s