lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

(wijvenweek) Kinderen

1 reactie

Een paar maand geleden besloot mijn wijflijf ineens een cyclus over te slaan. Aanvankelijk maakte ik mij geen zorgen. Ik ben niet altijd even stipt en mijn lijf ook niet. Toen ik twee weken over tijd was, kocht ik een zwangerschapstest en deed die nog dezelfde dag. Lief stond erbij en keek ernaar, evenmin in paniek. Er bleek geen streepje te speuren en dus concludeerden we daaruit dat ik niet zwanger was. En het leven ging verder, maar ik bleef over tijd.

Toen ik drie weken over tijd was, liet ik bij de huisarts een bloedtest doen. Lief ging mee, stond erbij en keek ernaar. Nog altijd heel ontspannen. We mochten de daaropvolgende dag vanaf 19u bellen voor het resultaat. Ook de bloedtest bleek negatief en om de een of andere onverklaarbare reden stonden de tranen mij daarbij in de ogen. Ik was teleurgesteld. Ik wilde zwanger zijn. Ook Lief was in gedachten de bureau al als babykamer aan het inrichten.

Na vier weken kwamen de duiveltjes erdoor en had mijn lijf zijn grillen gestaakt, maar Lief en ik wisten beter dan ooit wat we wilden.

Hoewel de timing vreselijk was geweest (ik was pas veranderd van job), beseften Lief en ik dat we er eigenlijk wel klaar voor zijn, dat zo’n hummeltje – ondanks dat we piekeraars en denkers zijn en twijfelen of het wel verantwoord is om een kleintje op deze wereld te zetten – heel welgekomen zou zijn.

En dat was een nieuw, vertederend en geruststellend gevoel.

One thought on “(wijvenweek) Kinderen

  1. Pingback: Groen licht | lentebloem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s