lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Moederdag

9 reacties

Ik ben nog lang geen moeder, maar heb op Moederdag toch een kleine attentie gekregen. Van mijn schoonmama. Die dol is op kinderen en ernaar uitkijkt om kleinkinderen te krijgen.

Zou dat een hint geweest zijn? πŸ˜€

9 thoughts on “Moederdag

 1. Ik denk van wel…

  plannen? πŸ™‚

 2. Mijn moeder zegt ook om de vijf botten dat ze oma wil worden maar ze zal nog wel efkes mogen wachten πŸ™‚

 3. Ik denk het ook πŸ™‚

 4. Mijn schoonmoeder deed dat een paar jaar geleden ook! Ik kon het toen best gewoon een hint noemen want echt stiekem deed ze er niet over. Altijd als ik nog maar zei dat ik geen glas wijn moest hebben begon ze al te wenen van ontroering

 5. Oh god, wat een freaky schoonmoeders hebben jullie! Ik zou daar persoonlijk niet mee kunnen lachen, zo van dat onderhuids gepush.

  Gelukkig houden mijn ma en schoonma zich in. Enfin, of zitten ze er gewoon niet echt op te wachten. πŸ™‚ Ze hebben allebei al es iets gezegd in de trant van: ‘Alleen beginnen als je er klaar voor bent’, of ‘als je er geen zin in hebt, moet je dat zeker niet doen!’.

  Gelukkig. πŸ˜€

 6. Van een subtiele aanpak gesproken…
  Mijn ondertussen ex-schoonmoeder liet nooit zoiets vallen, ze moeide zich liever met andere dingen. Mijn moeder moest er al helemaal niet van weten, die viel bijna flauw toen ik zei dat ze oma werd. Zeer onfair als je weet dat ik geboren ben toen zij 21 was en mijn oudste toen ik 28 was. De tweede keer was ze nog minder content. Zucht… zo wil ik ook niet worden.

 7. Liza: als ze DAT beginnen te verkondigen zijn ze er echt wel klaar voor πŸ™‚

 8. @ Liza: Ik zou mijn schoonmoeder niet freaky noemen hoor. Integendeel. πŸ˜‰

  Ze heeft gewoon op een erg ludieke manier laten merken dat kleinkinderen voor haar welkom zijn. Van pushen en zo is geen sprake.

  @ Elke: Klinkt zoals mijn moeder. Die zegt dat ik geen kinderen moet krijgen, dat ik aan mijn carriΓ¨re (ahum) moet denken. Mijn vader ziet het dan wel weer zitten om opa te worden. πŸ™‚

 9. @goya: bwa, ze zitten er echt niet op te wachten hoor, echt niet. Als dat komt zullen ze wel content zijn, maar ’t moet echt niet.

  En als ze gaan zitten wachten, dan zou dat nog we es even kunnen blijven duren, want ik heb zo’n beetje ’t gevoel dat ik geen zin heb om ooit kinderen te krijgen. As in: alsmaar minder, van +10 over nul naar -10 om het zo te zeggen (lees als: geen goesting en zelfs ‘tegengoesting’ wat kinderen betreft, gelijk wij dat hier zeggen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s