lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Steenhouwer

Een reactie plaatsen

Inhoud (achterflap):

In het Zweedse kustplaatsje Fjällbacka vindt een visser het levenloze lichaam van de zevenjarige Sara. Lijkschouwing wijst uit dat zij waarschijnlijk niet in zee is verdronken.

Inspecteur Patrik Hedström leidt het politieonderzoek. Hij kent het meisje: zijn vrouw Erica en Sara’s moeder zijn vriendinnen. Tijdens het onderzoek komen mysterieuze zaken uit het verleden aan het licht. Maar hoe houden deze gebeurtenissen van tachtig jaar geleden verband met de dood van Sara?

Na Ijsprinses en Predikant komt Camilla Läckberg opnieuw met een ijzingwekkende thriller waarin weer een belangrijke rol is weggelegd voor Patrik Hedström en zijn vrouw Erica Falck. Steenhouwer laat zien hoe moorden uit het verleden lang ene hevig doorwerken en tot nieuwe moorden leiden.

Auteur (achterflap):

In enkele jaren tijd in Camilla Läckberg een van de bestverkopende Zweedse auteurs geworden. Camilla Läckberg (1974) is econoom, maar werkt tegenwoordig als schrijfster. Haar misdaadromans over Patrik Hedström en Erica Falck kregen uitstekende kritieken en vonden algauw hun weg naar een groot, internationaal lezerspubliek. In 2005 werd Läckberg in Zweden verkozen tot auteur van het jaar. In 2006 won zij de Zweedse Publieksprijs, de Folkets Litteraturpris. Haar boeken worden in Zweden verfilmd.

Mijn mening:

Leuke en intrigerende thriller. Heden en verleden worden op een meeslepende manier verteld tot beide verhaallijnen elkaar uiteindelijk kruisen en alle puzzelstukken op hun plaats vallen. Meeslepend.

Openingszin:

De zeekreeftenvisserij was niet meer wat ze was geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s