lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Sapvasten (2)

8 reacties

Een goeie voorbereiding is de helft van het werk. En dat geldt dus ook voor het Mannavita-sapvastendieet.

De voorbereiding bestaat uit drie afbouwdagen, maar aangezien ik zondag eens gezondigd heb (ik kon niet weerstaan aan de pralines bij Schoonmama), breide ik er nog ’n extra dagje aan.

Tijdens die afbouwdagen is ’t uiteraard de bedoeling dat je de vaste voeding geleidelijk aan gaat afbouwen, vooral door kleinere porties te eten dan gewoonlijk, maar ook door:

 • geen vlees te eten: wat gemakkelijk is. Ik ben sowieso niet echt ’n vleeseter, was jarenlang zelfs vegetariër. Daarmee straf je me dus niet.
 • geen suikerwaren te eten: wat al ’n pak moeilijker is. Ik ben niet voor niets ’n zoetekauw. Een dag zonder chocolade is ’n dag niet geleefd, toch?
 • geen koffie te drinken: ik lust geen koffie. Of liever: ik lust het wel. Heel graag zelfs. Mijn maag reageert er alleen raar op en ik krijg er hoofdpijn en hartkloppingen van, dus schrapte ik dat jaren geleden al van het menu. Ook al geen straf dus.
 • geen vaste kazen te eten: oeps. En nu? Ik lust haast niets anders op mijn boterham. Behalve chocopasta natuurlijk. En speculaaspasta. Maar dat mag ook al niet vanwege puntje twee.
 • geen alcohol te drinken: makkelijk zat.

Tegen de laatste dag dien je ook de darmen quasi leeg te maken, door een laxerend middel in te nemen. De handleiding raadt bitterzout (magnesiumsulfaat) aan, maar raadt het meteen ook weer af voor vrouwen die de pil nemen wegens een eventueel verminderde werking ervan. En je mag al beginnen met de spirulinatabletten die door de aanvoer van mineralen, vitamines en aminozuren voor energie, reiniging en weerstand zorgen.

Bitterzout smaakt -hoe raadt u het?- bitter, al had ik het mij viezer voorgesteld. Ik wacht echter nog steeds op de grote boodschap

En bij deze is het sapvastenexperiment dus begonnen! Morgen gaan we sappen!

8 thoughts on “Sapvasten (2)

 1. “geen alcohol te drinken: makkelijk zat.”
  hoe moet ik dat nu interpreteren? 😉

 2. Succes!
  Ik probeerde het zelf ooit ook eens en voelde me super nadien:-)

 3. geen chocolat? GEEN CHOCOLAT???

 4. @ Vleervlinder:

  Makkelijk zat as in: ik zal het niet missen, want ik drink zelden alcohol.

  🙂

  Zie dat er iemand denkt dat ik rap zat ben. Oeps, da’s nog waar ook. ’t Is te zeggen: ik ben nog nooit zat geweest (te veel controlefreak, denk ik), maar ik ben wel rap vrolijk.

 5. @ Elke:

  Nope, géén chocolat. En ik dacht dat ’t moeilijk zou zijn, maar dat is ’t eigenlijk niet. Al sluit ik niet uit dat ik na afloop mijn hele resultaat weer om zeep help door een heel pak naar binnen te werken. 😉

 6. Succes met het vasten! Ik zou het niet kunnen…

 7. Waar vind je bitterzout??? Nog nooit van gehoord.
  Het is dat ik het na de decadente eindejaarsperiode ook wel eens tijd vind voor zo’n sapkuur…

 8. @ psychosaar:

  Bitterzout is ook wel gekend als magnesiumsulfaat en kun je gewoon bij de apotheker kopen. Bij mij had het echter niet echt gigantisch veel effect.

  Dat was wel even anders met Fleet Phospho Soda. Dat goedje heb ik onlangs naar binnen moeten kappen voor een darmonderzoek. ’t Is ook niet ’t meest smakelijk drankje, maar met wat appelsap lukt het wel.

  Veel succes met de sapkuur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s