lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

De Tweede Beproeving

4 reacties

Sapvasten gaat het best als alle vormen van vast voedsel in kasten verborgen zitten en vooral niet in mijn gezichtsveld verleidelijk liggen te wezen, zo redeneerde ik. Zéker de eerste dag. Vooral de eerste dag. Dus ontbeet Lief gisterochtend alleen (ik lag nog in bed), at hij ’s middags op zijn werk en ’s avonds in de living. Wat hij tussendoor knabbelde, weet ik niet. Wat ik niet zag, bracht me ook niet in de verleiding.

Vandaag is echter een ander paar mouwen. Het is niet omdat ik ervoor kies om te sapvasten, dat Lief op zijn kin moet kloppen. Ontbijten deed hij weer alleen (ik lag weer nog in bed), maar vanmiddag ging ik achter het kookfornuis staan. Ik maakte niet eens mijn lievelingskostje klaar (dat was wel heel erg sadistisch geweest, niet?), maar de geuren die uit mijn kookpotten opstegen, deden mijn maag als een wilde tekeer gaan.

Ik suste ze dan maar met een glas Gezond en Fitcocktail.

4 thoughts on “De Tweede Beproeving

  1. Lief dat je voor hem toch nog zijn potje kookt! Hou vol!

  2. Ajakkes… zuurkoolsap… mag er niet aan denken.
    In januari deden we mee aan een quiz, en daar moesten allerlei sapjes geproefd en benoemd worden. Één daarvan was ook dat zuurkoolsap… ik gruw nóg altijd als ik er aan denk!

    Succes met de kuur! En veel goede moed, ik doe het je niét na!

    @ Kaatje: Ik kan mij alleszins voorstellen dat je, wanneer je onverwachts en zonder enige vorm van waarschuwing zuurkoolsap te slikken krijgt, dat niet bepaald een aangename verrassing was! 😀

  3. Zou dat eigenlijk ook eens willen doen, als ik jouw verslag zo lees. Vrees alleen dat ik het niet zou kunnen. En dat het al helemaal niet combineerbaar is met werken; tijdens de werkweek kan ik -hoe zeer ik ook probeer- niet zonder koffie. Kan me ook niet voorstellen dat je je kan concentreren zo zonder vast voedsel, of is dat een dom vooroordeel? Lijkt me alleszins wel zeer zuiverend…

  4. Lijkt me ook nog wel wat. Misschien probeer ik het ook wel eens als ik stop met het geven van borstvoeding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s