lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Sapvasten (5)

2 reacties

Vanmorgen met lichte, zeurderige hoofdpijn en een plakkerige mond opgestaan. Beide verdwenen na twee glazen water, waardoor ik geneigd was te denken dat ik niet genoeg drink op een dag. De 2,5 liter water, 750 ml zuurkoolsap en drie koppen thee volstonden gisteren blijkbaar niet. Niet onlogisch als je bedenkt dat ik gisteren nog een stoombad nam (en dus goed gezweet heb) en het nog steeds serieus rommelt in mijn darmen (extra vochtverlies). Verder voelde ik mij prima.

Het sapje van de dag (en van morgen) heet Gezond en Fitcocktail. Het ziet er in ieder geval al smakelijker uit dan het zuurkoolsap en ik viel al niet omver van de geur. Wat was ik gisteravond blij dat ik mijn lege fles zuurkoolsap bij ’t leeggoed mocht zetten. Anderzijds dacht ik gisteren dat ik dat goedje nooit van mijn leven nog naar binnen zou kappen en was ik daar vanmorgen al niet meer zo zeker meer van. Het ís natuurlijk slecht, maar ’t is voor ’t goeie doel. Voor een gezonde geest en een gezond lichaam moet je soms offers brengen.

Soit, de Gezond en Fitcocktail bestaat uit met melkzuur gegist wortel- en rode bietensap (zorgt voor het herstel van de darmflora), tomatensap en extracten van paardenbloem, artisjok en brandnetel (bevorderen de afvoer van afvalstoffen). Het leek me een wat vreemd “ontbijt”, maar ’t ging vlotjes binnen. In tegenstelling tot gisteren kreeg ik er geen wurgneigingen van. Het smaakte me zelfs. Daarna nog twee spirulinatabletten en ik kon er weer twee uur tegenaan.

Alles verliep vlotjes… tot ik aan Liefs eten begon. De geur maakte mijn maag blijkbaar wakker en die riep om meer. Ik gaf -uiteraard- niet toe en bluste het brandje met nog een glas Gezond en Fitcocktail. Tegen 20u (net als gisteren) was mijn fles leeg. De rest van de avond wordt het dus thee en water. Ik probeerde spuitwater, maar da’s mij precies niet zo goed bevallen. Ik vermoed dat het koolzuurgas in mijn maag vecht met het groentensap.

’s Namiddags kreeg ik opnieuw hoofdpijn. Heviger deze keer. Daar wordt in de handleiding wel voor gewaarschuwd, maar -en hier spreek ik voor mezelf- mij leek het eerder op de migraineaanval waar ik al sinds gistermiddag op zat te wachten. Normaalgezien drink ik dan een groot glas cola en als ik geluk heb, gaat mijn hoofdpijn over. Nu kon ik dat uiteraard niet. Ik nam dan maar een uitgebreid heet bad en stapte er als herboren uit. Goed gezweet en no more headache.

En daarmee zit dag twee van mijn sapvastenkuur er dus op en ben ik fier te zeggen dat ik nog steeds volhoud. Én dat ik mij bovendien ook goed voel.

2 thoughts on “Sapvasten (5)

  1. Hmmm.. misschien moet ik dat ook eens proberen. Al heb ik niet genoeg discipline denk ik. Leuk om je verslag te lezen! Volhouden he!

  2. Wat ben je goed bezig! Volhouden zo, moet niet eenvoudig zijn.
    Hopelijk heb je de komende dagen niet meer veel last van je hoofdpijn.
    Maar hé, proficiat: dit is je 400 ste postje! Mag ook gezegd worden: goed bezig Zita.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s