lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Sapvasten (6)

5 reacties

En we zijn weer een dagje verder. De tweede fles Gezond en Fitcocktail is zonder veel erg gesneuveld, al was ik wel blij toen ik de bodem bereikte. Somehow had ik het er op het einde wel mee gehad. Misschien omdat de rode bietensmaak mij te sterk werd. Ik ben daar nu eenmaal geen fan van, al kan ik het bezwaarlijk slecht noemen.

Een ronduit goede dag gehad vandaag. Nergens last van, al speelde mijn maag heel even op toen we vanavond onverwachts bij De Schoonouders binnenvielen en daar frietjes op het (avond)menu stonden. Die geur! De opflakkering was maar van korte duur. Eens thuis mijn laatste glas sap gedronken. Daarna opnieuw een heet stoombad genomen en goed gezweet en that was that.

Hoewel ik nog altijd niet echt de nood voel om te eten, heb ik vandaag wel enorm veel aan eten gedacht. Misschien omdat ik er, nu Lief thuis is, meer mee geconfronteerd wordt. In gedachten stel ik hele menu’s samen. En ik maak voor Lief ook dingen die ik zelf heel lekker vind. Lief vond me ’n beetje masochistisch.🙂

Ik begin overigens resultaten te voelen van de sapvastenkuur. Ondanks het gebrek aan voeding ben ik energieker dan ooit. En mijn haar dat er sinds drie maanden flutloos bijhangt -ik kwam zo uit het ziekenhuis en vermoedde dat de medicatie daar er voor iets tussen zat- was vanmorgen voor ’t eerst weer zijn eigen vrolijke zelf. Het wipte en sprong weer alle kanten uit, exactly the way I like it.

Nog twee dagen te gaan. Nog twee flessen Groentencocktail. En dan kan ik aan de opbouwdagen beginnen. Ik kijk er eigenlijk wel naar uit, naar dat geroosterd boterhammetje met een beetje boter.

5 thoughts on “Sapvasten (6)

 1. De aanhoudster wint! Go, Zita, go!

 2. Hoedje af joh ! Ik zou het niet kunnen !
  Als ik dringend moet ontgiften, slik ik Solidago pilletjes en neem ik Filix mas korrels en smeer ik druppels in mijn navel : allemaal op aanraden van mijn schoonmoeder (is een healer.

  groetjes !

  Stine

 3. ah, het zuurkool- en het bietensap…. vreselijk vreselijk bah bah bah… ik krijg hier alweer flashbacks naar mijn eigen sapkuur….
  nog even en dan ben je ervan af!

  Wel wonderbaarlijk hé, hoe snel je je een pak energieker en gezonder voelt?

  @ Saartje: Persoonlijk vond ik de Gezond en Fitcocktail eigenlijk wel lekker, maar na twee dagen ’t zelfde -of was het omdat ik de frietengeur nog in mijn neus had?😉 – had ik het er wel ’n beetje mee gehad en stoorde ik mij opeens aan de bietensmaak, wat ik zelf ergens wel vreemd vond. En het sap was in ieder geval duizend keer beter dan de zuurkooldrek van dag 1.

 4. Amai, je houdt dit goed vol en het heeft blijkbaar al resultaat. Eventjes kom ik in de verleiding om mee te doen. Eventjes maar…😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s