lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Sapvasten (8)

9 reacties

Nèm, het zit erop. De vijf flessen groentensap zijn erdoor. De lege flessen staan nu bij het leeggoed te blinken, klaar om naar de glasbol te worden gebracht.

Dag vijf ging al even vlot als alle voorgaande dagen. Mijn maag heeft de strijdkreten blijkbaar gestaakt. Meer kan ik daar eigenlijk echt niet over zeggen.

Achteraf gezien had ik er niet zo moeten aan twijfelen of ik ’t wel zou kunnen. Ik kon het. Met gemak. Er zijn natuurlijk dipjes geweest, maar nooit heb ik getwijfeld of ik zou verder doen. Ik heb nooit écht hard op mijn tanden moeten bijten. Ik heb mijn activiteiten niet moeten aanpassen of staken. Ik voelde mij (behalve heel kort op één enkele ochtend) nooit echt zwak. Ik kon mij nog even hard concentreren. Ik was niet kribbig (zoals Lief had gevreesd 🙂 ). Ik heb (behalve een keer hoofdpijn) nooit echt lichamelijke ongemakken gehad.

Had ik vooraf geweten dat het zo gemakkelijk zou gaan, dan had ik dit al veel eerder gedaan. En ik ga het volgend jaar opnieuw doen. Misschien op ’n andere manier, maar ik ga het doen (tips over detoxkuren altijd welkom).

En nu? Nu niets. Nu ga ik slapen. Maar over zo’n acht à negen uur ga ik een geroosterd boterhammetje eten. Met boter! En dat gaat smaken (denk ik).

9 thoughts on “Sapvasten (8)

 1. Een hele.. hele.. HELE.. dikke proficiat !!! En dat het geroosterd boterhammetje zal smaken.. daar twijfelt Zij niet aan 😉

 2. Het wordt gewoon de lekkerste toast ooit!
  Laat het smaken!

 3. Je hebt het gehaald!En zonder al teveel moeite precies. Awel, ik moet zeggen dat je postjes me gemotiveerd hebben om ook zoiets te doen. Maar eerst het wat laten bezinken en me informeren. Geniet van je geroosterd boterhammetje! 🙂

 4. Dat is pas karakter hebben, ik weet niet of ik het zou kunnen volhouden, heb er ook totaal geen zin in om aan zoiets te beginnen.

  Ook al leef ik niet graag in zonde…het leven is zo mooi als je in zonde leeft. (zolang ik maar niet op die weegschaal ga staan. :-x)

 5. Dikke proficiat!
  En geniet van een schone binnenkant:-)

 6. Knap! Proficiat! Het getuigt toch van karakter hebben.

  Je zou trouwens een goeie vertegenwoordiger zijn voor sapkuurtjes: je vorig relaas klonk heel overtuigend 🙂

 7. Proficiat!!!
  En ik heb het ondertussen gevraagd en blijkbaar had hij dat toch nog nooit gedaan. Hij wou wel eens iets anders (mayerkuur of zoiets, ik ken daar niks van) proberen maar heeft het nog nooit gedaan. Hij last wel nu en dan een dagje vasten in.

  @ Elke: Van ’n Mayerkuur heb ik nog nooit gehoord (ik ken daar ook niet zoveel van 😉 ). Ik ben van plan om, net als je vriend, voortaan af en toe ’n vastendagje in te lassen. Ik hoop in ieder geval dat het effect van de kuur even blijft.

 8. poeha. eerst en vooral: nu zet ik je wél voor eens en voor altijd tss mijn links, ik verlies je blog altijd uit het oog 😀
  En 2 en vooral: wat een relaas over dat sapvasten! Al 100x heb ik met dat idee gespeeld… en 101x knapte ik erop af: ik denk niet dat ik het kan. Ik moet knabbelen, alleen met sapjes lukt het me niet. Ik deed wel al groenten en fruitkuren maar ik hield dat nooit echt vol want ik wil VLEES!
  Maar…. ik vind het ontzettend goed dat jij dat kunnen volhouden hebt én dat je je goed voelt, daar is het hem uiteindelijk om te doen hè!
  En nu… zoef… mijn links aanpassen :D:D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s