lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Sapvasten (9)

2 reacties

Het einde van het sapvastenverhaal begint in zicht te komen. De komende dagen worden opbouwdagen. Als je hele spijsverteringstelsel ’n vijftal dagen heeft stilgelegen, eet je beter niet meteen een vijfgangenmaaltijd met alles erop en eraan. Langzaam opbouwen is dus de boodschap.

Nu begint de pot Colon Clean Pharmafood die ook in het Mannavita-sapvastenpakket steekt, een rol te spelen. De psylliumvezels die erin zitten kunnen tot 25 maal hun gewicht aan water opnemen. Hierdoor vormen ze een soepele brij die de darmen tot werking stimuleert. Bovendien zorgen de bijkomende ingrediënten, inuline als ideale voedingsbodem en lactobacillus acidophylus als optimale darmbacterie, voor de opbouw van een gezonde darmflora. Bedoeling is dat je het oplost in fruitsap. Binnen een oogwenk verkrijg je dan effectief een grappige, blubberachtige brij, die niet eens zo slecht smaakt, maar wel vreemd aanvoelt in de mond (en overal tussen kruipt waardoor je een kwartier later nog vezels in je mond ontdekt, ondanks de glazen water erachter).

Verder moet je je, volgens de handleiding, beperken tot wat geroosterd brood met margarine of boter, fruit en fruitsappen. Een lichte avondmaaltijd met gestoomde groenten kan ook.

Stonden dus vandaag op het menu:

  • Ontbijt: een glas vruchtensap met Colon Clean Pharmafood, 1 glas water, 1 sneetje geroosterd brood met ’n mespunt margarine;
  • Middageten: 2 sneetjes geroosterd brood met ’n weinig margarine;
  • Tussendoor: een appel en véél water (minstens anderhalve liter);
  • Avondeten: verse, zelfgemaakte soep.

En of het gesmaakt heeft!😀

Vroeger zou dat haast voer voor één maaltijd geweest zijn (het vruchtensap buiten beschouwing gelaten want dat drink ik normaalgezien zelden). Nu kon ik daar een hele dag op teren.

Eerlijk gezegd was ik eigenlijk ’n beetje bang om weer te gaan eten. Ik voelde mij namelijk zo goed, met die sappen. Ik had geen last van migraine of andere hoofdpijn (heb ik normaalgezien vaak last van), had meer energie, geen maagpijn of last van een brandende slokdarm, zelfs minder last van zweethandjes (heb ik normaalgezien dus ook).

Ik besef echter heel goed dat een mens nu eenmaal moet eten om te leven. Dat eten kun je echter op verschillende manieren invullen en ik heb mij plechtig voorgenomen nóg gezonder te eten dan ik voordien al deed.

Ik ben nu “gekuist” vanbinnen. Het zou behoorlijk stom zijn om dat onmiddellijk weer om zeep te helpen hé.

2 thoughts on “Sapvasten (9)

  1. aha colon clean🙂
    Een vaste waarde in mijn leven…🙂

  2. oei! maagpijn, brandende slokdarm (+ slokdarmkramp), hoofpijnen: de story of my life…
    Aarrrghhhh, moet ik dan ook eens ‘sappen’ dan??? Moet ik dan mijn wijntje enzo achterwege laten? Mijn vleeske?? AArrrghhhhh!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s