lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Sapvasten (10)

4 reacties

Mijn sapvastenavontuur zit erop. Of toch zo goed als. Vandaag is mijn laatste opbouwdag en dan kunnen we back to normal life. Of toch min of meer.

Geloof het of niet, maar ik heb nog steeds geen chocolade gegeten. Dat maakt de chocoladevrije periode momenteel 12 dagen lang. ’n Hele prestatie, zo vind ik van mezelf. Ongetwijfeld zal het eerste stukje een dezer dagen wel sneuvelen, maar momenteel heb ik daar écht nog geen zin in.

Wat ik de afgelopen dagen dan allemaal naar binnen gespeeld heb? Vruchtensap met Colon Clean Pharmafood (geheel volgens de instructies), geroosterde boterhammetjes met boter, zelfgemaakte soep, fruit, gisteren gestoomde aardappelen en wortelen, vandaag zowaar al een eitje, al mocht vlees/vis ook al.

Dat vlees ga ik in de toekomst echter wat vaker mijden. Ik ga niet zeggen dat ik er geen meer ga eten, maar een of twee keer per week is ruimschoots genoeg, dacht ik zo. Het is niet dat het water me in de mond komt bij de gedachte aan een ferme steak of zo. Dus zolang ik er geen goesting in heb, ga ik er gewoon geen eten. Er zijn genoeg andere manieren om aan eiwitten te komen.

Vanaf morgen mag het allemaal weer normaal, behalve dat de pot Colon Clean Pharmafood op het aanrecht blijft staan tot die leeg is. Eindelijk weer volkorenbrood! Dat heb ik, denk ik, nog het meest van allemaal gemist! De porties zijn overigens ook nog altijd een pak kleiner zijn dan voor de kuur. En ik voel me nog steeds ’n heel stuk beter, energieker, opgewekter, hoofd- en maagpijnvrijer dan ervoor.

En dan de kilo’s: Ik had gedacht dat die er tijdens de opbouwdagen alweer zouden beginnen aanvliegen. Niets is minder waar. Ik blijf afvallen. Aangezien ik eigenlijk al aan het weight watchen was (vorig jaar in december mee gestart maar bruusk verstoord door mijn rugtroubles) en bij het begin daarvan een gewichtsverlies van om en bij de tien kilo in gedachten had (wat er twaalf zijn geworden doordat ik alles en nog extra weer bijkwam door de medicatie voor diezelfde rugtroubles), kan ik dat uiteraard alleen maar toejuichen. En extra mijn best blijven doen, want vanzelf zal het uiteraard niet gaan.

Het was het dus allemaal meer dan waard!

4 thoughts on “Sapvasten (10)

  1. en hoeveel kilo’s zijn er dankzij de sapkuur af?

  2. Joepie, het is voorbij! Geweldig!
    Goed dat het een succes was.
    En euhm, geniet van je brood morgen en van dat stukje chocola!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s