lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Nagelbijten

10 reacties

Ik beken: ik bijt al zolang ik mij herinner op mijn nagels. Onbewust. Sommige periodes minder, andere periodes meer. Ik zou het aan stress kunnen koppelen, maar aangezien ik nu in een meer-periode zit en ik ziekteverlof heb, klopt dat niet echt. Hoewel, ik jaag mij eigenlijk feitelijk best vaak op, omdat ik niet kan wat ik wil.

Soit, ik heb al tig pogingen ondernomen om ermee te stoppen, maar aangezien ik ’t karakter heb van een elastiek en het zelden openbaar doe waardoor er niemand raar kijkt of iets op zegt, blijf ik lustig verder knabbelen. Niet tot bloedens toe, noch tot op ’t vlees, maar wel kort. Ik heb al allerlei viezigheid op mijn nagels gesmeerd, maar stapte daar al gauw vanaf. Somehow bleek de geur ervan genoeg om mij de eetlust helemaal te ontnemen en mijn boterham een vieze bijsmaak te geven.

Ik ben er ondertussen in getraind om mijn nagels weg te steken. Al even onbewust. Ik bal mijn handen tot vuisten omdat het niet zou opvallen dat mijn nagels zo onverzorgd zijn. Gisteren vergat ik dat even tijdens een deugddoende massage en prompt vroeg de kinesiste of ik mijn nagels zo kort knip of een nagelbijtster ben.

En opeens voelde ik mij weer ’t meisje dat in de kleuterklas een opmerking kreeg van de juffrouw en niet wist waar gekropen. En in dezelfde gedachtengang besloot ik om nog maar eens een stoppoging te ondernemen.

Mocht u mij dus al nagelbijtend tegenkomen, gelieve er dan een opmerking over te maken. 🙂

10 thoughts on “Nagelbijten

 1. Misschien eens proberen om gelnagels te laten ‘zetten’.. die zijn zo hard, dat je ze (volgens mij) niet afgebeten krijgt..
  Je kan die gewoon naturel nemen.. zodat het net je eigen nagels lijken..

 2. Ik heb het vroeger vinger per vinger afgeleerd: eerst niet meer de wijsvingers afbijten, maar de rest mocht nog wel, en zo verder tot er geen vingers overblijven om af te bijten 🙂

  Op welke manier je het ook aanpakt, veel succes ermee!

 3. @ Zij: Op gelnagels zou ik inderdaad niet bijten, maar da’s toch echt niets voor mij. 😀

  @ Fikachu: Da’s in feite een heel goeie tip. Eens zien hoever ik daarmee geraak. 😀

 4. Ooit deed ik dat ook, en toen hebben ze mij de horror aangedaan van een product dat “bite-X” noemde, een soort nagellak die verschrikkelijk vies smaakte. En toen smaakte ook alles wat ik aanraakte (bestek en vervolgens eten incluis) degoutant. Afin, om niet te verhongeren, heb ik het uiteindelijk zonder speciale hulpmiddelen afgeleerd…

 5. Ik doe het ook, en soms raak ik er es vanaf,en slaag ik er in extreem lange nagels te hebben,van het ene uiterste ih andere zeg maar. Ik nagelbijt vooral tijdens het lezen,heel stom. En ik raak er helaas niet vanaf.

 6. Hallootjes,

  Bedankt voor je berichtje op mijn blog.

  Jij hebt dus blijkbaar een heel nieuw blogje, leuk trouwens!

  Ook hier kom ik zeker nog terug…

  Groetjes x

 7. Bij mij was het van de ene op de andere dag voorbij, maar ik was toen wel nog kleintjes, zo’n jaar of 10. Nu durf ik ook nog wel eens bijten, maar enkel de zijkantjes moeten er dan aan geloven, misschien nog wel een tip. En komt erbij dat ik mega kindernageltjes heb (van die kleine schattige die er echt nooit elegant uit zien).
  Veel succes met de stoppoging!

 8. ik knabbelde ook. Maar niet tot op het bot, gewoon tot op een wit klein randje. En dan schuurde ik de oneffenheden glad met mijn tanden. Tot ik dankzij dit geschuur nu een kroon mocht laten plaatsen wegens tandslijtage. ’t IS gedaan met het geknabbel nu…

 9. De enige methode die bij mij werkte was een blokjesbeugel, en dat 2,5 jaar…

 10. Een vriend van mij is ook al zijn hele leven een nagelbijter. Hij is nu 34 en doet het nog steeds. Ik heb er hem ook nog nooit op betrapt in het openbaar maar het is wel vreemd om een volwassen persoon te zien nagelbijten, zelfs wanneer hij dat in zijn eigen zetel voor zijn eigen tv doet terwijl alleen ik getuige ben. Hehe. Ach ja, beter heel korte nagels die afgebeten zijn dan lange nagels die niet verzorgd zijn, toch!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s