lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Foute Mannen en ander Leed

Een reactie plaatsen

9789022986769Korte inhoud (bron):

Oké, misschien had ze zijn voicemail niet moeten afluisteren. En misschien had ze eerst met hem moeten praten voordat ze een fles rode wijn over zijn dure pakken leeggoot. Maar zeg nou zelf: een vrouw hoeft toch niet alles te pikken?

Ze is het zat. Ze wil weg met haar oude hond in haar cabrio. Ze wil wraak. Wraak om haar gebroken hart te vergeten. Wraak om te vergeten dat ze morgen tweeëndertig wordt.

Achtenveertig uur uit het leven van Amelie `Puppe´ Sturm.

De auteur (bron):

Ildikó von Kürthy woont met haar man in Hamburg en is redacteur bij Der Stern. Van De hufter op het witte paard werden in Duitsland meer dan 700.000 exemplaren verkocht.

Mijn mening:

Nadat ik Mondscheintarif (De hufter op het witte paard) had gelezen en er smakelijk om had gelachen, was ik heel nieuwsgierig naar de andere boeken van Ildikó von Kürthy. Als de verwachtingen echter te hoog gespannen zijn, kan ’t niet anders dan keihard tegenvallen. Dat was hier helaas ook het geval.

Het verhaal is nogal héél erg cliché en al vanaf het begin weet je waar het naartoe gaat. De vorm van het boek leek net iets te hard op zijn voorganger. Daar waar Mondscheintarif een dun boekje was dat gerust iets dikker mocht, was dit een dikker boek dat gerust véél dunner mocht.

Je zou het typische chicklit kunnen noemen, mij ergert het alleen maar. Misschien moet ik in ’t vervolg toch maar met een grotere boog rond het genre heen lezen. Eerlijk is eerlijk: in het genre heeft er mij tot nu toe nog geen enkel boek écht weten te bekoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s