lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Lang leve ons gehuurd stulpje

11 reacties

Het vroor net niet in onze badkamer. De thermometer gaf 0,3 graden aan. Ideaal om ’s morgens helemaal wakker te worden, al heb ik het toch liever wat warmer als ik mijn warme bed verlaat. De badkamer verwarmen is echter zinloos. Het vliegt toch allemaal rechtstreeks naar buiten.

Toen Frank zei dat het nóg kouder zou worden, moesten we onze principes echter overboord gooien. Niemand heeft iets aan bevroren waterleidingen, nietwaar. Vanmorgen wees de thermometer er dus een aangename 8 graden aan, maar toen ik de kraan openzette, kwam er… niets. Helemaal niets.

Blijkt een of andere buis, verstopt achter een houten plaat, toch wel niet ongeïsoleerd tegen de buitenmuur van de garage te liggen, zeker?! En dus is die bevroren. Ik kan niet geloven dat dit voor wij hier kwamen wonen, nooit is gebeurd. Waarom doet niemand daar dan iets aan?

Soit, ons gehuurd stulpje heeft duidelijk zijn beste jaren gehad. Er mankeert tegenwoordig wel altijd iets: als er geen lek in de dakgoot is (met bijhorende vochtplekken in de gang), krijgt de elektriciteit kuren, staat er water in de kelder of vriest er een leiding toe.

En als ’t dat niet is, is ’t wel weer iets anders…

11 thoughts on “Lang leve ons gehuurd stulpje

 1. Hier is’t van ’t zelfde, en daarom gaan wij dit jaar (proberen) verhuizen.

 2. ALs dit een grote troost mag wezen : sinds kerstavond hebben wij geen stromend water meer en ondertussen is de afvoer van ons pompbakske ook bevroren. Dus wassen op een ander, afwassen in een teil en badderen ook op een ander en ik badder normaal toch 3x/week als het zo koud is …
  PS We wonen voorlopig in onze tuin in een caravan hé.

 3. och, zwijg er mij van… en de verhuis is weeral zeker drie weken uitgesteld… hier tellen we dus ferm af! Mogen we je dan ook een goeie woonst toewensen in 2009?

  • @ Moeferkoe: Dat mag, maar we vrezen ’n beetje dat een verhuis er dit jaar nog niet echt inzit. Er spelen namelijk een paar factoren mee waar we zelf geen invloed op hebben. Ach ja, we zien wel.

   Ik hoop dat jullie gauw kunnen verhuizen!

 4. Goh, bij mij is het MIJN huis en als ik de deur tussen de keuken en de badkamer niet open had gedaan vannacht, had ik het zeker ook zitten. Maar mijn wasmachine staat daar dus ik wou het niet riskeren. Vanmorgen een lekker warme 10° ginder. Maar ik hou mijn hart vast, zou liever hebben dat het wat warmer wordt weer.

 5. En oja, Elke loves je nieuwe bloglook! (wat staat er eigenlijk op het prentje?)

 6. Dikke miserie! Hou eigenlijk ook wel mijn hart vast bij deze temperaturen, zie zoiets ook wel in ons huis gebeuren…

 7. mijn badkamer is ook om te bibberen! gelukkig is wel altijd water, al dan niet koud.

 8. Pingback: Sneeuw | lentebloem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s