lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

The Dirty Girls Social Club

10 reacties

Ik lees slechts heel erg zelden een boek niet uit. Zelfs wanneer een boek mij niet kan boeien, bijt ik toch door: je weet nooit dat het tij keert en je daardoor een prachtverhaal misloopt. Je weet nooit dat het einde alles goed maakt.

The Dirty Girls Social Club was echter een van die boeken die ik heel erg zelden niet uitlees. Ik heb geworsteld en gewroet, ben telkens opnieuw beginnen lezen, pagina per pagina, hoofdstuk na hoofdstuk. Het kon me echter helemaal niet boeien. Er gebeurt gewoon niets, naar mijn gevoel. Helemaal niets. Natuurlijk moet er niet altijd per se iets gebeuren om een boek mooi te maken, maar er moet toch ergens íets van inhoud zijn, iets dat het verhaal tot het verhaal maakt, iets dat blijft hangen en beklijven.

Ik heb het boek dus opzij gelegd. En ik heb in een beweging ook alle chicklittoestanden afgezworen. Bij deze is proefondervindelijk bewezen dat het genre niet aan mij is besteed en dat ik blijkbaar niet meer alles dat los en vast zit, lees.

10 thoughts on “The Dirty Girls Social Club

 1. Ik lees slechts zelden graag chicklit. En dan las ik enkel de boeken van Kinsella vrij graag. De Shopaholic-reeks.

 2. Dat gevoel had ik bij ‘Schaduw van de Wind’. Iedereen vond dat zo’n mega goed boek en ik moest en zou dat ook gelezen hebben. Heb me er ook proberen doorworstelen, opzij gelegd, herbegonnen….maar na 200 pag. kon het mij nog altijd niet boeien. Misschien later..

 3. Ik lees veel graag en dus ook chicklits. In één trek lees ik die uit. Tja, elk zijn goesting zeker?

 4. Het boek ligt al meer dan een jaar naast mijn bed, heel vaak laat ik het ook liggen en denk ik dat ik wel zonder wat te lezen in slaap ga geraken, om maar te zeggen: het is ook niet aan mij besteed terwijl ik heel graag chicklit lees

 5. Ik heb een haat-liefde-verhouding met de chicklits. Ik lees ze graag maar maar enkele. Vind de meeste veel te zeemzoetig en voorspelbaar. Vandaar dat ik nog op zoek ben naar goeie boeken, een die je in een ruk wilt uitlezen. Als je een voorstel hebt?😉

 6. @ Tess: “Man van de Maand” vond ik persoonlijk een leuk boek, maar ik heb ondertussen al zoveel chicklitboeken gelezen en zo weinig boeken konden me echt bekoren.

  Tips om me van gedacht te doen veranderen zijn altijd welkom!

 7. Weet je welke boeken ik in een keer heb uitgelezen?
  De Stefanie Plum-reeks van Janet Evanovich, echt leuke en grappige boeken.🙂

 8. Ik lees ook graag, vanalles en nog wat. Chicklits die ik goed vind: de Shopaholic reeks van Sophie Kinsella, maar ook haar andere boeken, en daarnaast de boeken van Jill Mansell. Ik las in een reactie hiervoor over ‘Schaduw van de wind’. Daar heb ik me in het begin ook door moeten worstelen, maar naar het einde toe werd het boek beter, vond ik.

 9. Ik doe niet anders, beginnen in een boek en dan stoppen omdat het me niet interesseert of omdat ik gewoon vergeten ben dat ik erin begonnen ben.

 10. Ik lees ook de etiketjes van de potjes confituur en dat boek heb ik ook niet uitgelezen. Het ligt ah boek, niet ah genre.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s