lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Sapvasten 2.0

2 reacties

Daar waar de vorige sapvastenkuur van Mannavita was, is ze nu van Luna e Terra (te koop bij Bio-Planet). De kuur bestaat echter min of meer uit dezelfde bestanddelen, zijnde:

 • 1 fles zuurkoolsap (helaas, driewerf helaas)
 • 3 flessen cocktail kuursap
 • 3 flessen gemengd groentesap
 • 1 potje spirulina (100 tabletten)
 • 1 zakje groentebouillon
 • 1 zakje lijnzaad

De afbouwdagen zijn ondertussen achter de rug en prima verlopen. Niets van de te laten voedingsmiddelen heb ik gemist. Het enige ergerlijke moment was, toen ik opleiding had via ’t werk, en er ’s middags belegde broodjes waren voorzien die ik uiteraard niet mocht eten. De reacties daarbij waren soms wel grof, waardoor ik het dan maar hield op “mijn maag ligt overhoop”. Een leugentje om bestwil dus.

Naar goede gewoonte (ahum) startte de eigenlijk sapkuur vanmorgen met zuurkoolsap. Ik lust zo goed als alles, zolang ’t geen bloederig stuk vlees is, maar dit krijg ik met de beste wil van de wereld niet smakelijk naar binnen. Op een glas zuurkoolsap volgen steevast vijf kokhalzende minuten waarna ik mijn tanden poets om de smaak toch maar uit mijn mond te krijgen. Op zulke momenten vraag ik mij af waarom ik die hele kuur ook weer wou doen.

Behalve het kokhalzen loopt alles echter naar wens. ’n Mens zou natuurlijk denken dat hij leert uit eerdere ervaringen en bepaalde factoren extra in de gaten zou houden, maar niets is minder waar: ik ben erin geslaagd de kuur weer te laten samenvallen met mijn ongesteldheid en daar ondervind ik toch wel enige last van.

Soit, nog ff doorbijten en de fles is leeg en de spits is eraf. Benieuwd wat dat sapvasten morgen op mijn werk zal geven…

2 thoughts on “Sapvasten 2.0

 1. Ik begin er ook zin in te krijgen.. maar die fles zuurkoolsap houdt mij tegen๐Ÿ™‚

  • @ petillant:

   Begrijpelijk.
   ๐Ÿ™‚

   Lief is ook aan het sapvasten (jaja, ik heb hem ook al zo gek gekregen), maar hij heeft de fles zuurkoolsap overgeslagen. Volgens mij kan dat niet zo vreselijk veel kwaad: wie zes dagen sapvast zonder zuurkoolsap zal ’t effect daar ook wel van voelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s