lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Een kat komt altijd op haar pootjes terecht…

Een reactie plaatsen

… maar wanneer ze vanop grote hoogte naar beneden duikelt, durft ze daar wel eens iets aan over te houden. Een gebroken poot, bijvoorbeeeld.

Zondagnamiddag. Ik was boven in de slaapkamer bezig. Het was prachtig weer en het raam stond open. Wildebras, die buiten vlinders aan het pakken was, hoorde me bezig  en kwam zoals zo vaak, het dak opgeklauterd. Hij nestelde zich op de vensterbank in de zon en lag daar loom en lui te wezen, tot ik ineens een vreemd geluid hoorde.

En ja hoor, een verdieping lager zag ik hem hobbelend en mankend wegsukkelen. Hij was naar beneden gevallen. De rest van de dag deed de duts niets anders dan slapen, hangerig en aanhankelijk zijn. Stappen ging naarmate de dag vorderde, steeds moeizamer.

Maandag dus naar de dierenarts. Het verdict: twee botjes in zijn linkerachterpoot gebroken, twee weken ontstekingsremmende medicatie (jeuj) en niet buiten (nog jeujer, aangezien Wildebras daar na enkele dagen tegen protesteert door uitdagend en netjes onder je neus zijn gevoeg net naast de kattenbak te doen).

Soit, anderhalve week later is de poot dan toch aan de betere hand en zijn we toch al iets geruster.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s