lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Home sweet home!

Een reactie plaatsen

Niet voor gevoelige lezers!

Afgelopen jaar vertoefden wij, al dan niet beroepsmatig, af en toe in het buitenland en daarbij deden we de volgende bevindingen wat de toilethygiëne betreft:

  • In Duitsland en Oostenrijk mag je gerust zonder voorafgaande inspectie met je billen op de wc-bril gaan zitten. Je zult er niet blijven aanplakken, noch loop je het onmiddellijke risico om een of andere vieze ziekte op te lopen als je ergens een deurklink vastgrijpt. ‘t Is dat een mens dat niet doet, maar je zou er bij wijze van spreken van de grond kunnen eten. Dat geldt trouwens voor heel Oostenrijk. Zo proper!
  • In Frankrijk moet je op straat niet zo nodig kijken waar je je voeten neerplant. De kans dat je in een hoopje van een of andere viervoeter trapt, is quasi nihil. Let echter wel op waar je je voeten zet in de openbare toiletten. En vooral: knijp ineens maar je neus, ogen en billen dicht tot je een stukje natuur en een grote struik vindt waar je je achter kunt verschuilen om je eigen ding te doen. De openbare toiletten zijn namelijk NIET te doen. Ik zou het in geuren en kleuren kunnen omschrijven, maar ga het zakelijk houden wegens dat mijn eigen maag alweer draait en keert als ik eraan denk en de geur ineens ook weer in mijn neus slaat: als je een hoop stomende menselijke uitwerpselen in de hoek van het toilet vindt en het toilet zelf compleet is ondergesch*ten, hoeft een mens niet meer zo nodig. De buikkrampen neem je dan wel voor lief. In dat chique restaurant waren de toiletten overigens ook niet om naar huis over te schrijven, zij het dan misschien over het gebrek aan hygiëne. I was shocked en dat terwijl ik dagelijks hoopjes opkuis van onze haarbollen en mijn dosis festivals ook wel heb gehad. Allemaal niets in vergelijking daarmee!
  • In Spanje is de menselijke hygiëne dan weer stukken beter en mag je als mens al weer eens ongestoord naar ‘t toilet. Je kunt op straat echter maar beter opletten waar je stapt. Blijkbaar mogen viervoeters daar in de smalle straatjes, in de bloempotten, tot zelfs op het terras van het hotel en naast het zwembad, ongestoord hun ding doen. De eigenaar staat er vaak bij, kijkt ernaar om vervolgens ongestoord verder te lopen. Aangezien daar vervolgens een blakende zon op schijnt (het was doorgaans +35° C) en er weinig regen valt om de boel weg te spoelen, heb je vaak het gevoel dat je in een groot toilet rondstapt.

Met andere woorden: home sweet home!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s