lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Verkiezingen

1 reactie

Ik hield me stil, durfde er niet aan te denken en het nog minder uit te spreken omdat ik dan misschien het lot zou tarten. Vanbinnen hoopte ik stilletjes dat ik dit keer bij de gelukkigen zou zijn in plaats van bij de “ongelukkigen”.

Het heeft niet mogen zijn: er zat hier weer zo’n leuke, veelzeggende enveloppe in de brievenbus. Ik ben weer eens opgeroepen voor de komende verkiezingen, deze keer gelukkig als plaatsvervangend bijzitter. De derde keer op een rij al dat ik een enveloppe krijg, en ik kan niet zeggen dat ik er onverdeeld gelukkig mee ben.

Iemand enig idee op basis waarvan geselecteerd wordt? Ik zou namelijk willen vermijden dat er nog een vierde keer komt. Misschien moet ik zoals veel van mijn collega’s in de toekomst maar een weekendje weg plannen als er verkiezingen op de agenda staan.

Op zich weet ik wel dat iemand het moet doen. Verkiezingen zijn nu eenmaal een hoeksteen van onze democratie. Op zich vind ik het zelfs niet erg om daar te gaan zitten en op die manier aan mijn burgerplicht te voldoen. Alleen… ik ken persoonlijk héél véél mensen die nog nooit zijn opgeroepen, mensen van mijn leeftijd, mensen die jonger zijn en mensen die ouder zijn. Als nu iedereen een keer aan de beurt zou komen, kan niemand daar toch iets op tegen hebben? Drie keer dezelfde persoon oproepen is toch wel een beetje des Guten zu viel, zoals we wel eens plegen te zeggen.

Soit, genoeg gezaagd erover. Ik kan er toch niet onderuit. Ik kan nu alleen maar hopen dat alle effectieve bijzitters komen opdagen en dat ik na aanmelding gewoon weer naar huis mag!

One thought on “Verkiezingen

  1. Pingback: Verkiezingen | lentebloem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s