lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Our House…

1 reactie

’t Is gebeurd, zou Erik zeggen! Eindelijk, vinden wij!

Lang speurden Lief en ik de immomarkt af, op zoek naar Het Huis. Soms intensief, soms vanop een afstand, maar we bleven uitkijken.

Op zich waren en deden we niet moeilijk. Het huis mocht oud zijn en zelfs in een erbarmelijke staat verkeren, het moest alleen maar karakter hebben, geleefd zijn, een verleden hebben (geen nieuwbouw voor ons, dank u). Verder wilden we een ruime living met veel natuurlijk licht, een ruime tuin met oude bomen en ruisende bladeren en bovenal moest het landelijk gelegen zijn zonder daarbij afgelegen te zijn. Zeg nu zelf: zo veeleisend zijn we toch niet?😉

Nadat we al die tijd niets naar onze zin vonden (of onze zin eerder onbetaalbaar leek als je daar ook nog renovatie moest bijtellen), besloten we onze zoektocht op te schorten. Op zich konden we nog wel enkele jaren hier blijven, al bleven uiteraard de minpunten van dit huis overeind: slecht geïsoleerd, kil en in de winter ijskoud. Toch was uitstel misschien het beste. Anders zouden we misschien toegevingen doen, omdat we het zoeken beu waren. Als Het Huis er was tegen dat we ooit eventueel een tweede koter op de wereld zetten, was dat ideaal. Plaats was er genoeg. Aan de minpunten zouden we wel mouwen breien.

Ondertussen kregen we echter wel nog altijd de e-mails van immoweb.be en stond daar op een avond toch wel niet ineens een huis op te blinken dat helemaal onze stijl was?! En de dag erna zowaar nog eentje dat nog net iets betaalbaarder was en waar zo goed als geen werk meer aan was! En dat eentje-dat-net-iets-betaalbaarder-was deed ons helemaal wegdromen. Hier zag ik mij al onder die ene boom op dat ene bankje een boek lezen met op de achtergrond een spelende koter op een glijbaan of in een zandbak. Hier zagen we kaboutertjes groeien en bloeien en ravotten. Hier zagen we onze beestjes ronddartelen.

Tegelijk zagen we echter ook dat Het Huis heel erg gegeerd was en helaas niet alleen door ons. Eventjes leek het alsof het de foute kant opging, maar eind goed, al goed: het is van ons!

One thought on “Our House…

  1. Pingback: Sneeuw | lentebloem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s