lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Geen nieuws is goed nieuws

3 reacties

Bij de 12-wekenecho zei de gynaecologe over het bloedonderzoek*: “Als je niets hoort, is ’t omdat alles in orde is.” Het geen-nieuws-is-goed-nieuws-principe dus. De resultaten zouden niet voor de week erna zijn, want dan was ze een weekje met verlof (herfstvakantie). Het zou voor de week van 8 november zijn.

Ik ben niet zo voor het geen-nieuws-is-goed-nieuws-principe, net zomin als ik fan ben van het in-de-loop-van-de-week-principe, al ben ik voor de rest eigenlijk niet zo’n moeilijk geval hoor. 🙂 Mijn ervaring leert me namelijk dat dat laatste meestal betekent dat je pas bericht krijgt op het einde van die week én het is mij ook al eens overkomen dat het geen-nieuws-is-goed-nieuws-principe eigenlijk toch geen goed nieuws was, maar dat ze mij gewoon vergeten waren. Maar, zo werkt het nu eenmaal, dus doen we vrolijk mee.

En eigenlijk was ik er niet zo hard mee bezig, de week van 8 november. We wisten al dat de nekplooimeting in orde was en het was een helse week op het werk, waardoor ik overdag geen tijd had om eraan te denken en ’s avonds gewoon te moe was om überhaupt nog ergens mijn hoofd over te breken. Praktisch kwam het er dus op neer dat ik zaterdagmiddag 13 november ineens vaststelde dat de week van 8 november voorbij was en dat we in de loop van de week niets hadden gehoord. Ik slaakte een zucht van verlichting en dat was dat. Nog steeds alles in orde met de mini dus.

Alleen stelden we woensdagavond vast dat we een gemiste oproep hadden, van de dienst gynaecologie. En toen werd ik toch wel een beetje zenuwachtig. Waarom probeerden ze te bellen? Waarom hadden ze niet op mijn gsm gebeld? Ze waren me toch niet weer vergeten hé? Lief, die altijd en overal de kalmte zelve is en eigenlijk vooral als ik ’t stresskonijn uithang, zei dat daar wel een plausibele uitleg voor zou zijn en ik bedacht dat hij wellicht gelijk had en weigerde er mijn slaap voor te laten. Ik heb dan vervolgens wel in geuren en kleuren over baby’s en troubles gedroomd, maar dat hoort bij de zwangerschap en kunnen we nauwelijks daarop steken. Denk ik.

Voor de zekerheid de ochtend daarop gewoon zelf gebeld en bleken ze gewoon een afspraak te willen verzetten, omdat de dokter vanaf januari op woensdag geen avondconsultaties meer doet… Het Lief had dus weer eens gelijk! 🙂

* Het bloedonderzoek: Bij dit onderzoek werd op toxoplasmose getest. Verder wordt daar blijkbaar nog iets anders uit gehaald waarmee, in combinatie met het resultaat van de nekplooimeting, aan kansberekening wordt gedaan.

3 thoughts on “Geen nieuws is goed nieuws

  1. Inderdaad: geen nieuws is het beste nieuws dat je kan hebben! Wel vreemd dat je op het resultaat moest wachten. Onze gynaecoloog bekijkt dat gewoon ter plekke op de echo en stuurt je dus meteen met een gerust hart naar huis. En zo hebben wij begin deze week hetzelfde goede nieuws gehad!

  2. We waren al gerustgesteld wat de nekplooimeting betrof (zie post 23), maar blijkbaar wordt daarbij ook nog een bloedonderzoek gedaan (waarbij ook toxoplasmose weer wordt bekeken en een aantal andere waarden). Het ging dus om de resultaten van dat bloedonderzoek. De gyn had al gezegd dat ze niet verwachtte dat daar nog iets uit zou komen.

  3. Smerig vind ik dat: als je niks hoort, is alles ok. Bloednerveus word ik daarvan. Dat ze je gewoon even laten bellen, hé, dan ben je zeker.

    Maar hoera voor het niks horen in jullie geval. Het wordt een mooie zwangerschap waar je van kan genieten. Wat zeg ik: moet! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s