lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Geslacht II

4 reacties

“En weten jullie het geslacht?” en “Willen jullie het geslacht weten?”, het moeten zowat de meest gestelde vragen zijn sinds ons laatste gyn-bezoek.

Ik wou het niet weten en Lief wel. Mijn argument tegen: misschien wordt het omwille van een aantal factoren een keizersnede en dan ga ik al op voorhand weten wanneer de mini eruit komt. Er moet toch nog ergens spanning en verrassing zijn, dus laten we dat dan maar voor ’t geslacht bewaren. Zijn argument voor: dan moeten we ons maar over een naam, een kaartje buigen en dan kunnen we gerichter kopen (de praktische kant dus).

Lief stelde dus voor dat de gyn het aan hem zou zeggen en dat hij het vervolgens voor mij geheim zou houden. Nu is Lief die een geheim voor mij heeft, nog spannender dan een Lief zonder geheim. Weten dat Lief een geheim heeft betekent namelijk dat ik hem dat geheim moet proberen te ontfutselen. Ik kan daar namelijk niet zo goed tegen, tegen geheimzinnig gedoe, ook niet als ik er zelf om heb gevraagd. Het is zoals weten dat Lief een cadeau voor mij heeft. Dan vis ik (altijd onsuccesvol, maar ik blijf toch proberen) en blijf ik vissen tot het moment van de waarheid. Maar meer dan 20 weken vissen zou wat des Guten zuviel zijn, nietwaar? Zelfs voor mij!

Uiteindelijk kwam het erop neer dat we er nog altijd niet uit waren tegen dat we naar de gynaecoloog vertrokken en dat Lief in de auto ineens zei dat hij het niet wilde weten en ik net het tegenovergestelde (voor de rest komen we goed overeen hoor).

Gevolg: we weten met 85% zekerheid of we een zoon dan wel een dochter krijgen.

4 thoughts on “Geslacht II

  1. Haha grappige wending!
    Ik denk wel dat ik het zou willen weten, maar dat zeg ik nu natuurlijk.😉

  2. Hehe! En wij moeten wachten tot de bevalling zeker😉. Ik zou het ook willen weten denk ik🙂.

  3. Grappig.
    Ik wou het van het eerste niet weten, hun vader wist het wel. Van de tweede wisten we het dan allebei. Ik heb het wel nooit aan iemand verteld, want dat vond ik dan weer niet leuk. Ik heb ook niet zo graag als anderen het me komen vertellen. Dan is de spanning er ook wel af.

    Hoe dan ook: wat het ook mag wezen, het kindje zal zeker extreem welkom zijn bij jullie🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s