lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Vieze goesten

3 reacties

Zwangere vrouwen hebben volgens mijn huisarts “vieze goesten“. ’t Opmerkelijkste verhaal was dat een patiënte van hem wel eens zin had in een stuk metaal, waarbij ik dan vooral medelijden had met haar tanden. Verder bleef me bij dat een collega van me, overtuigd vegetariër, haar hele zwangerschap door zo’n ongelooflijke goesting in vlees had dat ze haar vegetarische principes maar even overboord gooide voor de duur van haar zwangerschap. Vooral dat laatste verhaal vond ik straf (dat van dat stuk metaal vond ik namelijk vooral ongeloofwaardig, maar soit).

Ik was dus voorbereid, maar was er van overtuigd dat het hier wel niet zo’n vaart zou lopen met die “goesten”. Ik had in het begin namelijk nergens zin in (remember de misselijkheid) en als ik dan toch ergens zin in had, was dat in braadworst met appelmoes, hutsepot met worst en andere typische boerenkost. Daarna kwamen de pizzagoesting (ik zou bij wijze van spreken iedere dag pizza gegeten hebben) en de bicky burgergoesting (wat ik anders ook wel eens eet, maar waar ik niet speciaal een grote fan van ben), maar ook die goesten kwamen en gingen. Ondertussen ben ik zelfs helemaal van mijn zin in hartige dingen “genezen”.

Helaas is daar alweer een nieuwe goesting, een (nog minder gezonde) zoete goesting, gaande van vanilleijs met brésiliennenootjes en caramelsaus tot ineens vandaag, out of nowhere, zin in de chocoladetaart à la collega A. En aangezien je die taart niet zomaar bij de bakker koopt, zo’n goesting meestal helaas niet vanzelf overgaat en ik met die taart behalve mezelf nog andere andere mensen gelukkig kon maken, heb ik ze maar zelf gebakken.

Met die zin in zoet ben ik echter heel voorzichtig. Die sugarrush lijkt mij niet zo vreselijk gezond voor de baby en bovendien is het niet de bedoeling dat je me op ’t einde van mijn zwangerschap helemaal kunt rollen, nietwaar. De kilo’s komen er al vlot genoeg bij, zonder dat ik de boel dan nog eens met een handje vol suiker ga helpen. Nu, op zich kan ik niet klagen: het zijn vooral mijn onderbenen die zwellen (vocht 😦 ) en mijn buik (door de uitbreidingswerkzaamheden van de baby dus). Voor de rest is alles nog netjes zoals het voor de zwangerschap was (volgens Lief ben ik op plaatsen zelfs vermagerd). Naar ’t schijnt zie je op mijn rug nog steeds niet dat ik zwanger ben.

Die uitbreidingswerkzaamheden gaan blijkbaar wel erg vlotjes, als ik de mensen mag geloven (mijn gyn heeft er nog niets over gezegd en ik zie eerlijk gezegd ook niet in hoe ik die onder controle zou kunnen houden). Zo kreeg ik al ’n paar keer de vraag of ik zwanger ben van een tweeling (neen, echt wel niet) en vroeg de bakkersvrouw mij gisteren of ik al aan het aftellen was. Aftellen doe ik inderdaad, maar dan niet naar eind maart, zoals zij had geschat. Mijn buik is dus blijkbaar te rond en uitgesproken voor dit stadium van mijn zwangerschap.

Soit, naar ’t schijnt heeft iedereen wel iets over een zwangere buik te zeggen. Van de een is hij naar verluidt te dik, van de ander te dun. Mij maakt het allemaal niet zo vreselijk veel uit, zolang het ons maar een gezond kindje oplevert. De schade meten we achteraf dan wel eens op en ondertussen blijven we flink smeren in de hoop de striemen te snel af te zijn. 😉

3 thoughts on “Vieze goesten

  1. Ik droeg een mini-baby en kreeg ook die vraag van de tweeling (en de dag erna vond iemand mijn buik ‘wreed klein!’). Niets van aantrekken, mensen voelen zich genoodzaakt om altijd ‘iets’ te zeggen tegen een zwangere vrouw en soms is dat iets onnozels 😉

  2. bij mijn eerste zwangerschap kon ik geen frietkraam passeren of ik moest er hebben!
    en als je mij zag op de rug zou je ook nooit gezien hebben dat ik zwanger was,zelfs bij n°2 niet.
    en na al die bakjes friet was ik toch maar een kleine 7kg en 200gr bijgekomen,die er direkt na de bevalling af waren.

  3. Naar voor dragen… Hmm, is het dan toch een jongen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s