lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Geboortelijst: check!

6 reacties

Zo zwanger zijnd, blader je al eens op een blauwe maandag door de catalogi van Prémaman en Dreambaby en vind je daar een gigantische checklist (Prémaman heeft iets gelijkaardigs) met spullen die een baby (zogezegd) nodig heeft waardoor je wat in ademnood raakt (ik toch): dat zo’n klein hulpeloos wezentje zo véél spullen nodig heeft! Tot vriendin G., ondertussen mama van twee koters, to the rescue kwam en voorstelde eens samen te overlopen wat daar nu werkelijk van aan is, wat effectief nodig is, wat handig is en wat een dikke, vette miskoop bleek en nooit uit de kast is geraakt (wat het ademen op slag wat vergemakkelijkte).

Uiteindelijk bleken heel wat vriendinnen tevreden van de dienstverlening van Dreambaby en dus besloot ik daar een geboortelijst te leggen (niets dan lof trouwens voor Dreambaby, alwaar je je lijst helemaal zelf online kunt samenstellen, zonder je daarvoor fysiek te moeten verplaatsen. :-)). Handig is ook dat je daar de spullen die je sowieso zelf gaat kopen (zoals daar zijn de maxi cosi wegens al nodig bij het naar huis transporteren van de mini) ook mag opzetten en daar ook 10% op krijgt.

Soit, de geboortelijst is er en volgens mij staan er alleen nuttige dingen op. Ik viel dan eigenlijk nog altijd een klein beetje achterover door wat dat allemaal kost (en dan heb ik nog het voordeel hier en daar iets te kunnen lenen van vriendinnen met koters en dingen te kunnen overkopen van andere hippe mama’s – waar bloggen al niet goed voor is, nietwaar).

In ieder geval: geboortelijst: check!

6 thoughts on “Geboortelijst: check!

 1. bij een eerste gaat dat heel vlot, zo’n geboortelijstje. Niet schrikken van dat bedrag, want je krijgt dat allemaal cadeau🙂

 2. Naar het totaalbedrag moet je inderdaad niet kijken, iedereen wil iets kopen, zeker voor een eerste, en dat telt uiteindelijk verbazingwekkend snel op! Uiteindelijk was bijna alles op de lijst gekocht en hebben we zelf enkel wat kleertjes en de zakken voor de luieremmer gekocht. En 5 maand later een buggy.

  Dat geeft je wal wat “peace of mind” hé, wanneer je gerust bent dat de lijst er ligt?

  Nog een weetje: in je gekozen winkel wordt nu een grote doos gevuld met je hele lijst. Elke keer je een aanpassing maakt moet er iemand je extra artikel er bij gaan leggen of je geschrapte artikel eruit gaan halen. Seriously.

  • Oeisje, dan heb ik ze daar al over en weer doen lopen, want ik heb al twee dingen toegevoegd en waarschijnlijk gaan we eerstdaags nog iets kunnen schrappen omdat we het tweedehands kunnen overkopen.🙂

 3. hehe
  trouwens ik heb ook nog een luieremmer, overgenomen van collega maar nooit gebruikt, dus als ge wilt mag je die ook overnemen😉
  trouwens een geboortelijst is altijd te kort, binnen de kortste keren is die volledig leeg en moet je snel snel iets bij bedenken, dus zet er maar genoeg op!

 4. proficiat met je zwangerschap! En wij hebben vorig jaar ook onze lijst bij Dreambaby gelegd, gaat supervlot en je kan dus zelfs gewoon in de winkel spullen kopen en op die moment ook gewoon bij op je lijst laten zetten en dan krijg je die 10%. Levert aardig wat op hoor😉
  Sommige dingen zijn we wel bewust bij Babydump in Nederland gaan kopen, o.m. de kinderwagen, scheelde serieus in prijs in vergelijking met hier….

 5. Ik weet dus bij wie ik moet aankloppen voor een beknopte geboortelijst🙂. I’ll keep that in mind😉.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s