lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

28 weken, nog 12 weken te gaan…

6 reacties

28 weken ondertussen.

Het vliegt voorbij, gelukkig. Hoewel ik zwanger zijn nog steeds fantastisch vind, ben ik nu op een punt aanbeland waar de weken mij niet rap genoeg voorbij kunnen gaan. Het zorgeloze is er vanaf en dat maakt genieten moeilijker. Ik verlang ondertussen enorm naar de lente, naar mei, wanneer de tijd rijp zal zijn om onze pruts te verwelkomen en in mijn armen te sluiten, te weten dat alles goed met hem/haar is. En misschien beginnen de zorgen, andere zorgen dan, pas echt, maar toch… Ik hoor de woorden van een collega nog weergalmen: als je zwanger bent, verlang je ernaar tot ze geboren zijn, omdat ze er dan fysiek zijn en je zelf kunt zien of alles goed gaat. Als hen dan iets mankeert, wens je echter soms dat je ze weer in je buik zou kunnen steken, want daar zaten ze zo veilig en warm…

De afgelopen weken waren niet zo leuk. Weliswaar mocht ik weer aan de slag (na mijn anderhalve week verplichte rust), de onrust blijft hangen en niemand kan die echt wegnemen, want niemand kan iets garanderen. Niet dat het vreselijk slecht gaat hoor: bij de controle gisteren bleek dat de baby zich niets aantrekt van mijn schommelende bloeddruk (en bijhorende duizelingen), vermoeidheid, stekende lever en al het vocht in mijn lijf dat er niet uit geraakt. Zij/hij weegt ondertussen 1,3 kg en volgt daarmee nog steeds een flinke curve (geschat geboortegewicht: 3,8 kg). Hij/zij buitelt en wroetelt, kijkt momenteel nog de verkeerde kant op, maar heeft nog tijd zat om zich te draaien.

Opluchting dus, maar toch ook weer niet. Met mezelf gaat het wat moeizamer, net omdat (sommige van) de klachten blijven en die moeten worden opgevolgd. Vandaar de onrust. Maandag de resultaten van het bloedonderzoek van gisteren (en van de suikertest), dus wellicht zijn we dan weer iets wijzer.

En ondertussen “rusten als je niet werkt, binnenkomen bij de minste twijfel – jullie kennen al de weg”. Ja, we kennen de weg, maar ik zou het traject liever pas in mei nog eens afleggen…

6 thoughts on “28 weken, nog 12 weken te gaan…

 1. Goh de tijd vliegt! Al kan ik er best wel goed inkomen dat je niet meer kan wachten om je kleintje vast te houden. Ik duim voor je dat je klachten niet meer lang duren. Je wordt duidelijk goed opgevolgd en dat is zeker een hele geruststelling op zich om te horen dat hij/zij het goed doet. Geniet nog maar van dat kleine hummeltje in je want je collega heeft waarschijnlijk groot gelijk!

 2. Goh, het gaat rap (voor een buitenstaander dan toch). En het kort nu toch wel in, hé. Al moet je mij niks zeggen over de ongemakken want ik was niet graag zwanger. Maar wat na die negen maanden volgt is iets om nooit meer te vergeten. Iets positiefs, bedoel ik😉

  • Het gaat effectief heel snel (en even ging het ons te snel).

   Op zich vind ik zwanger-zijn prachtig en oprecht leuk. Ik kan echt vol bewondering naar mijn bewegende buik zitten kijken. Nu het zorgeloze er wat vanaf is, hoop ik echter dat ’t rap mei is, want dan zou de mini er klaar voor moeten zijn.

 3. ‘k weet ook nog goed dat ik het vanaf een week of 30 niet meer leuk vond en de tijd kon ook niet rap genoeg gaan! Het enige leuke vond ik nog de beweging in de buik, voor mij altijd de geruststelling dat alles oké was daarbinnen (want bij mij liep het ook niet geheel vlekkeloos), maar voorts was het voortsjokken, kortademig zijn, en ik vond m’n buik dus echt niet mooi. Maar het is het allemaal de moeite waard!

 4. Hopelijk waren de resultaten ok. Ik kan me wel voorstellen dat je verlangt naar mei als je zwangerschap niet helemaal zorgeloos verloopt… Voor mij gaat het precies allemaal wat te snel. Ik ben momenteel 20 weken ver en de zwangerschap verloopt momenteel vlekkeloos, buiten af en toe een lage bloeddruk (met flauwvallen in de douche tot gevolg…).

 5. Ik wéét niets van baby’s
  nog minder van zwanger zijn

  Ik weet wél dat ik hoop dat het je goed gaat
  een gezonde baby, meer wil een mens toch niet
  én een mama die er niet onder lijdt…

  Dat wéét ik
  dat ik je dat wens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s