lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Pech onderweg

5 reacties

Gisteravond reed ik gezwind naar huis na ’t werk toen de chauffeur van een blauwe camionette mij op alle mogelijke manieren probeerde duidelijk te maken dat de achterband van mijn bolide aan het lossen was. Ik had zo precies al gevoeld dat mijn bolide minder gewillig was dan anders, maar aan een platte band had ik nog niet gedacht. In ieder geval parkeerde ik mij daarop netjes op de pechstrook om de schade op te meten en belde ik daarna ’n beetje ongerust naar ’t Lief om advies. Ik wou dat wel proberen om die band te vervangen en al, maar zo 7,5 maand zwanger doet een mens niet meer met zijn lijf wat hij wil en bovendien was het langs de bestuurderskant (lees: de kant van de voorbijzoevende auto’s).

Na het analyseren van de schade (de band was al behoorlijk plat, maar er zat nog altijd lucht in) en met Liefs permissie (mij was namelijk altijd gezegd dat je niet mocht verder rijden met een platte band) reed ik dan maar verder tot de volgende afrit, waar ik mij netjes langs de kant kon parkeren en op de depannagedienst, zijnde Lief dus, kon wachten. ’n Uurtje later bleek dat er zich ’n nagel van dik 10 cm door het rubber had geboord. ’t Euvel was snel verholpen en vergeten.

En al hoop ik dat het lang duurt voor ik nog eens ’n platte band heb, het wringt zo wel ’n beetje dat ik nu nog altijd niet heb kunnen (en mogen) bewijzen dat ik wel degelijk ’n band kan wisselen, want ik ben er zeker van dat ik dat kan! Ha!

5 thoughts on “Pech onderweg

 1. Amai, dat jij dat zelfs overwoog om eventjes (hoog)zwanger een band te wisselen!😮

  Ik zou flippen en panikeren en hyperventileren en man bellen. Maar absoluut niét aan die reserveband komen🙂

 2. Moah!
  Was dat een wereldwijd complot gisteren?
  Was het de dag van de lekke banden?😉

  Ik ben er helemaal zeker van dat je dat best zelf ook kon, maar als je zwanger bent eh, dan moet je je laten verwennen en verzorgen, neh!🙂

 3. Kus je beide handen dat je geen klapband kreeg op de autosnelweg. Ze hadden je direct kunnen binnen doen om te bevallen. Alleen al van ’t verschieten.
  Goed dat je niet zelf je band vervangen hebt….bewijs jezelf daarna nog maar eens🙂

 4. Mij valt ook vooral op hoe kalm je gebleven bent. Ik zou net denken dat hormonen je eerder doen flippen in dergelijke situaties dan het hoofd doen koelhouden. Misschien moet ik ook maar zwanger worden🙂.

 5. Zo langs de bestuurderskant een band vervangen, ik zou er ook niet om staan springen eerlijk gezegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s