lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Dichter en dichter

13 reacties

Heel stilletjes komt D-Day dichterbij: vandaag nog exact vier weken tot de uitgerekende datum.

Terwijl de datum ongemerkt steeds dichterbij sluipt, vierde ik mijn laatste kinderloze verjaardag (al voel ik mij eigenlijk al niet meer echt kinderloos), gingen we naar een try-out van Das Pop (die we overigens zeer goed vonden) en niet onbelangrijk… gingen we nog eens op controle bij de gynaecoloog die tijdens de echo aanvankelijk iets te enthousiast aan het meten was om op een huidig geschat gewicht (i.e. op 35w5d) van maar liefst 3,100 kg uit te komen. Omdat ze daar precies zelf niet lekker van was, besloot ze nog maar eens extra na te meten en slaagde ze er godzijdank toch in om daar nog een 300 g af te doen. Dat zie ik precies al beter zitten…

En ik mag dan nog wel een hele dag door gewriemel en gewrikkel voelen (wordt dat niet verondersteld te minderen naarmate de uitgerekende datum nadert, de nieuwsbrieven zeggen dat toch, maar ik merk daar eigenlijk niets van), ik ben toch iedere keer weer vreselijk opgelucht om een gezonde en stevige hartslag te horen en haar te horen bevestigen dat het er allemaal goed uitziet en dat alles nog stevig op zijn plaats zit.

Aangezien de laatste maand ook wel eens als de laatste dag wordt beschouwd, maakte ik mijn eigen valies klaar (’t valiesje van de baby staat al langer klaar) en heb ik mij voorgenomen van ’t weekend eens doopsuikerzakjes te vullen. Al twijfel ik dus nog altijd of ik met dat laatste niet beter nog even wacht: gaat dat niet smelten, verkleuren, muf beginnen smaken etc.? Ga ik daarmee heel misschien het lot niet uitdagen en zou het niet kunnen dat de baby daardoor te vroeg komt (absurd, maar jah…)? Het zou dus heel goed kunnen dat ik daar nog een weekje mee wacht… wat dan even goed als resultaat kan hebben dat ik in ’t moederhuis zakjes zal mogen zitten vullen… 8)

Anyways, wie wil mag altijd een gokje wagen over geboortedag en -uur, gewicht en lengte, geslacht en naam. Wie er het dichtst bij zit, krijgt achteraf een zakje suikerkes zijn kant opgestuurd! Gokken kan tot 5 mei (tenzij Amedeeke beslist om vroeger te komen natuurlijk).🙂

13 thoughts on “Dichter en dichter

 1. Ik ga voor de uitgerekende datum, vrijdag de 13de, net zoals Wannes. Een geluksdag!

 2. Ja hé, het komt zo dichtbij nu!!! Mij bekruipen de kriebels me ook af en toe… Voor het zelfde geld bevallen we op dezelfde dag!

  Vul maar gewoon je doopsuiker, zolang je het daarna lekker koel en donker zet, en goed afdekt dat er geen stof aan komt kan het echt geen kwaad hoor. In de winkel staan die dozen doopsuiker ook weken (of maanden) op het schap of in het magazijn…

 3. 14 mei om 11u15.
  Een meisje genaamd… Lene
  lengte: 52 cm
  gewicht: 3,550🙂

 4. 8 mei, 9u45, 3kg650, 51cm, jongen, Simon

  Veel sterkte, en laat zo snel mogelijk iets weten he!

 5. voor een zakje suikerbonen doe ik met plezier mee!
  Ik denk een meisje, 14 mei (ja sorry, ik overtijd, iedereen overtijd he maar niet zoveel als ik ;-)), 3,560kg, 51cm en als naam kies ik Roos.

  Laat die suikerbonen maar al komen🙂

 6. Allé, ik zal ook eens wagen.
  Ik ga voor 11 mei, 3480 g, een meisjes met de wel fantastische naam Linde.

 7. Moh kijk, dan moét ik gewoon gokken op mijn verjaardag hé😉 13 mei dus rond 10u, een jongen, laat ons zeggen 3.4kg en een naam daar waag ik me echt niet aan😀

 8. Vul die doopsuikerkes maar, die blijven echt wel een tijd goed! Alleen zien dat ze fris en donker bewaard worden.

  En ik ga ook eens gokken: 11-5-11 (mooi, toch?🙂 ), 3kg340gr en 50 cm.
  En er bestaan veeeeeel teveel namen om er eentje te raden. Echt geen idee. Maar ik ben wel heel benieuwd!

 9. @miss_punt wees me erop dat ik vergeten gokken ben op het geslacht. Dus bij deze: een meisje!

  Al is het maar omdat ik een dochters-experte ben natuurlijk😉

 10. Ik gok op 9 mei. Omdat jouw dochter Hannah van 49cm en 3.678 kg je zeker al een tikje vroeger dan haar uitgerekende datum wil ontmoeten.

 11. Ik waag mij niet aan een gok, maar wél aan succes wensen voor als het zo ver is! Spannend! Ben al benieuwd om het resultaat hier te lezen en zien!

 12. Een meisje
  3850g
  16 mei
  Olivia

  Een veel succes natuurlijk met de bevalling!😉

 13. 15 mei, 9.45 uur, 3.600 kg, 51 cm, een meisje, Sarah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s