lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

[The Insiders] Fairtrade-producten

1 reactie

Ik ben fan van fairtrade. Als ik de keuze heb tussen een gewoon (merk)product en een gelijkwaardig fairtrade product, dan is mijn keuze gauw gemaakt. Zélfs als dat betekent dat ik daarvoor iets dieper in de buidel moet tasten, al is dat eigenlijk een misvatting. Fairtrade is niet per se duurder. Bovendien maakt de wetenschap dat het er bij de productie van een fairtrade product allemaal veel eerlijker aan toegaat, dat het nog eens zo mooi is, zo lekker smaakt, zo heerlijk is. Toen The Insiders hun Fairtrade Max Havelaar-campagne lanceerden, stelde ik mij dus maar wat graag kandidaat.

DSCF6164Op zich had ik graag de koffie en bananenchips getest, maar ik kreeg het zoetekauwpakket. Ook goed natuurlijk, want ik hou wel van een portie zoet op zijn tijd. Het pakket zelf kwam in een leuke doos en het bevatte 1 blikje van 33 cl limonade, 9 blikjes van 15 cl, een pak rietsuiker en veel klontjes suiker. Dat het oog ook wat wil, hebben ze goed begrepen. De blikjes zien er best wel leuk uit.

Nu gebruik ik zelf geen suiker in mijn warme dranken, al durft het wel eens te gebeuren dat ik bij ’n appelflauwte gewoon een klontje in mijn mond stop. Zo ook met een klontje rietsuiker. ’n Mens moet toch weten waarover hij WOM’t, nietwaar? ‘k Moet zeggen dat het klontje mij wel beviel. ’n Lekkere, stroperige smaak, zonder overdreven zoet te zijn. Zo hebben we ’t graag. De andere 39 klontjes suiker (naar het schijnt zaten er 40 klontjes in ’t pakket) belandden in een mandje aan de koffieautomaat op ’t werk. En ik ving overwegend positieve reacties op.

Het blikje limonade van 33 cl deelden Lief en ik broederlijk en zusterlijk en we vonden dat het goed was. Geur en kleur bevielen ons en we concludeerden dat de limonade een frisse smaak had en daarmee een prima dorstlesser was, zonder overdreven synthetisch te smaken. De rest van de blikjes gingen naar mijn vader, vrienden die op babybezoek kwamen en de collega’s. En ze waren akkoord: de meesten vonden de limonade lekker.

Alleen voor ’t pak rietsuiker heb ik zo nog niet direct een bestemming gevonden. Voor de rietsuikersiroop was het de afgelopen week precies iets te warm. En voor de rest was het te mooi weer om binnen te zitten experimenteren. Echter, het pak krijgt nog een prima bestemming. Misschien bak ik er wel een taart mee voor de collega’s. Of misschien maak ik wel rietsuikersiroop voor ’t aankomende pannenkoekenweekend bij de familie.

In ieder geval: ik leerde weer wat nieuwe fairtrade producten kennen. En ik blijf fan!🙂

One thought on “[The Insiders] Fairtrade-producten

  1. Heb de limo tijdje geleden gekocht omdat ik het blikje zo geweldig vond maar de smaak valt me tegen, niet genoeg citroen voor mij. Maar meestal zijn fairtrade-dinges effectief wél heel lekker, da’s waar, ben ook wel fan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s