lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

’t Zot in de kop

Een reactie plaatsen

Van tijd krijgt ’n mens eens ’t zot in de kop. Of zo noemt mijn kinesiste het toch.

Gisteravond moest en zou ik gaan lopen. Op zich niet zo wereldschokkend, behalve dan dat velen beweren dat dat niet zo goed is voor mijn rug. Ze (as in specialist, kinesist en aanverwanten) zullen wel gelijk hebben, ze hebben er tenslotte voor gestudeerd: lopen is trouwens in se al niet zo vreselijk goed voor de gewrichten, laat staan voor lijven die sowieso al wat mankementen vertonen. Heb ik echter al gezegd dat koppigheid een inherent onderdeel van mijn persoonlijkheid is? En dat ik soms toch nog eens aan den lijve moet en wil ondervinden of wat anderen beweren, wel klopt?

Gisteravond moest en zou ik dus gaan lopen. So I did. Ik liep les 1 van Evy’s Start to Run, al kun je in mijn geval niet echt van lopen spreken, eerder van snelwandelen of zelfs strompelen. Ik ging aan een slakkengang vooruit, maar ’t idee was er wel. Ik werd mij trouwens ineens ook pijnlijk bewust van het on-bestaan van enige vorm van conditie, want zelfs dat snelwandelen deed mij behoorlijk hijgen. Schaamtelijk eigenlijk, maar het zij zo en ik ga mij dat nu eens niet aantrekken!

Ik heb de les uitgelopen en het is met geen woorden te omschrijven hoe goed ik mij achteraf voelde. En uiteraard ‘voelde’ en ‘voel’ ik mijn rug, maar ik kan vandaag nog steeds uit de voeten, wat mij koppig doet besluiten dat morgen nog eens te doen, die les 1. En dat mag dan al weinig uitdagend klinken, zo nog eens hetzelfde, maar voor de uitdaging doe ik het niet. Wie weet kan ik wel weer iets opbouwen en dan moet ik vooral voorzichtig en verstandig zijn. Ik denk eigenlijk dat ik les 1 nog wel een keer of tien zal lopen, tot ik er misschien zal uitzien als iemand die aan het lopen is.

We zullen wel zien, nietwaar? En ik zal de eerste zijn om toe te geven dat het niet lukt als het niet lukt, maar dat wéét ik het tenminste.

You can’t blame me for trying…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s