lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Kinderpraat

2 reacties

Ik blijf het heerlijk vinden hoe Zoon evolueert.

Een echt taterwater is het en hij is, naar het schijnt, doorgaans behoorlijk goed te begrijpen. Het blijft echter op de lachspieren werken als zo’n ukkepuk van 2 jaar je met een bezorgd gezicht vraagt, als je een vloek onderdrukt omdat je tegen de hoek van de tafel bent gelopen en je er dus weer een knoert van een blauwe plek bij hebt: “Mama, wat is er gebeurd?”

Verder heeft hij zijn eigen specifieke uitspraken. Sommige gaan al eventjes mee, andere komen en gaan. Zo was een kap ooit een pak en een kip een pik. Dat duurde echter maar zijn tijd. Dit zijn Kabouteruitspraken van dit eigenste moment:

– appepoester
– pianoauto
– tiekelen
– boorhammetje
– wassemien
– kamkamer
– bankoe

Van de meeste uitspraken is het duidelijk wat hij bedoelt. Soms is een context nodig. Ik probeer zijn uitspraken regelmatig op te schrijven, in een poging het moment wat vast te houden, in een poging het gewoon zelf te onthouden, maar meestal vergeet ik dat jammer genoeg en zegt hij het de volgende keer juist of weer net dat tikkeltje anders (appepoester was eerst appepoetser).

Een dijk van een cliché, maar hij wordt zo snel “groot”!

2 thoughts on “Kinderpraat

  1. Chattheo noemde een pyjama een “sminneke” waar hij het vandaan haalde weet ik niet een washandje was heel lang een handwasje🙂,……ik vond dat zo schattig,……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s