lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Verlof: impressies

1 reactie

 • We waren hier moe, bij het begin van de vakantie. Alle drie eigenlijk. Het waren hectische laatste weken geweest en we zaten ’n beetje op ons tandvlees. Ik keek er ’n beetje tegenop om in mijn verlof iedere dag om 6u (of vroeger) te moeten opstaan voor onze vroege vogel. Ik was dus ’n beetje wanhopig toen ik Zoon op vrijdagavond 19 juli uitlegde dat het vakantie was, vanaf nu, dat mama en papa twee volle weken niet moesten gaan werken en hij dus niet naar de crèche moest, dat hij heel lang mocht slapen. En hij nam het voor lief: Zoon sliep die zaterdag tot 9u. Ik kan met geen pen beschrijven hoe verdwaasd en verbaasd ik die ochtend wakker ben geworden. Spontaan, dan nog. Zoon werd wakker van de beweging in huis. Hij hield dat trouwens de hele vakantie vol, dat lang slapen, en ik dankte de god waar ik niet in geloof op mijn blote knieën. In een woord: zà-lig!
 • We hadden prachtig weer. We ontbeten ’s morgens op ons terras, speelden de hele voormiddag buiten, lunchten buiten, stopten Zoon ’s middags in bed voor een dut en hielden ondertussen zelf een siësta in de schaduw, aten ’s avonds weer buiten. In other words: we leefden gewoon buiten. In eigen land.
 • Zoon was echt megaflink. En ik wellicht ook wel megageduldig. Volgens Lief is de navelstreng tussen ons nog niet helemaal doorgesneden: mama gestresseerd en ambetant (en we moeten daar niet onnozel over doen, dat wàs zo voor het verlof) = Zoon lastig. In het Niets-Moest-Alles-Kon-klimaat gedijde ik natuurlijk prima. En Zoon dus ook.
 • Zoon draagt overdag geen pamper meer sinds het verlof. Hij was al wel langer klaar voor de zindelijkheidstraining en ging thuis en overal al op het potje, maar in de crèche wilden ze niet mee en als ze daar niet meewillen, ben je snel einde verhaal natuurlijk. Zoon gaat nu eenmaal fulltime naar de crèche. Ik deed hem de eerste dag van mijn verlof dus een Spiderman-onderbroekje aan en liet hem zo rondhossen. Er waren de eerste dag enkele accidentjes, maar sindsdien gaat het meestal goed en als we in noodgeval al eens een pamper aandoen (bijv. lange autorit), dan blijft die droog.
 • We gingen een dagje naar Boudewijn Seapark. Een aanrader voor kleine kindjes. We hadden vooraf voorzien dat we rond 14u weer thuis zouden zijn met een overprikkeld kind (op tijd voor een middagdutje), maar Zoon was zo flink dat het later en later werd. Hij kreeg het maar een keer moeilijk en dat was voor het “blauwe die(r)tje”, dat hij aan papa wou tonen en waarmee hij blijkbaar op de foto wou. Tegen dat wij doorhadden dat hij Bobo bedoelde… O ja, ook nog een minicrise, omdat hij niet nóg eens op de draaimolen mocht, omdat we eerst gingen eten. Zoon mocht met zijn 86 cm trouwens op de meeste attracties én hij bewees dan toch geduld te hebben. Hij stond zonder morren aan te schuiven bij de attracties.
 • We gingen zwemmen toen het weer iets minder was en Zoon schoof van de grote glijbaan (samen met Lief uiteraard) en gierde het uit, want dat “kjiebelde in buikje”. Dat hij een waaghals is, bewees hij trouwens in Boudewijn Seapark al, waar hij op iedere attractie ging kruipen.
 • Lief en ik gingen een dagje naar Dranouter, samen met vrienden, en besteedden Zoon toen een dag uit. Hij bezocht met verre Oma de boerderij van boerbuur, charmeerde de buurvrouw en was in de ban van de koe die net gekalfd had.
 • Het had allemaal nog net ietske langer mogen duren, die vakantie, dat Niets-Moest-Alles-Kon-klimaat, maar het heeft geweldig deugd gedaan, en volgend jaar gaan we volgens onze kabouter op reis “met ’t vjiegtuig naar (S)panje”.

One thought on “Verlof: impressies

 1. De vakantie gaat toch altijd veel te snel voorbij hé! Hopelijk hebben jullie ervan genoten.

  Mooie nieuwe lay-out trouwens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s