lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Recept van de maand

2 reacties

Ik ben nogal een inspiratieloze kok. Ik kan goed koken, dixit Lief, die niet klaagt en naar verluidt nog maar een keer iets slechts gegeten heeft in die zeven jaar en dat was een kant-en-klaar lasagne, die ik dus niet zelf had gemaakt, maar wel zelf had opgewarmd.

Ik kies echter vaak voor het gemak en maak dus meestal typisch Vlaamse kost: vlees, patatten en groenten. Veel groenten, dat wel, want ik ben zelf niet zo tuk op vlees. We eten hier verder ook wel een tweetal keer per week pasta, maar ook dan verschijnen vaak dezelfde dingen op tafel. Ik kook trouwens ook vaak voor twee dagen tegelijk: of ik nu in twee potten moet staan roeren, of in vier, dat maakt dan ook weer het verschil niet. De tweede maaltijd wordt dan doorgaans de dag erna op het werk opgewarmd, wat de avondrush die dag ook weer iets minder hectisch maakt.

Soit, vanaf nu ga ik dus iedere maand een nieuw recept uitproberen en dan vooral recepten waar het gemak primeert. Geen gerechten waar je anderhalf uur werk aan hebt. Snelle en gezonde recepten zijn dus steeds welkom.

Bij deze het recept van de maand oktober, gevonden op Libelle Lekker! Eergisteren klaargemaakt en we vonden het alle drie lekker.

Ingrediënten:

  • 200 g zalmfilet (in stukken)
  • 1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • 125 g ricotta
  • 3 eieren
  • 2 dl melk
  • 100 g erwtjes (diepvries, ontdooid)
  • peper
  • zout
  • 6 blaadjes munt (om te garneren)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180° C. Rol het bladerdeeg uit, leg het in een bakvorm en prik er gaatjes in met een vork.
2. Roer de melk, de eieren en de ricotta goed dooreen in een kom. Kruid met peper en zout.
3. Leg de zalm en de doperwtjes op het bladerdeeg en giet het ricotta-eimengsel erover.
4. Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven of tot de vulling goudbruin en mooi gestold is. Garneer met gehakte muntblaadjes.

2 thoughts on “Recept van de maand

  1. Libelle lekker is een geweldige site,……;probeer ik ook vaak nieuwe gerechtjes van,…..en al een aantal toppers op ontdekt, is mss nog een leuk site projectje🙂, inspiratiemenu’s,…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s