lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Sinterklaas kapoentje

2 reacties

Mijn Zoon (2j 6m), dat is doorgaans een zeer braaf en flink kind. Als mama vind ik hem natuurlijke de mooiste, de liefste, de schoonste, de beste, de slimste van alle kindjes! Eigen kind, schoon kind, je weet wel. Als ik hem ’s avonds nog eens ga onderstoppen, sta ik doorgaans verliefd naar hem te staren en bedenk ik – ik weet het, ik val in herhaling – dat Lief en ik dat goed hebben gedaan.

Niet alleen is hij een waar fotomodel (😉 ), hij telt ondertussen tot 12 en zoekt in boekjes naar de letters uit zijn naam. Hij zingt vrolijk (zelfverzonnen) liedjes en danst, huppelt en loopt (dat kind kan niet gewoon stappen) door het leven. De verzorgsters in de crèche vinden hem om op te vreten, wat ik alleen maar kan toejuichen. Hij stapt daar ’s morgens binnen zonder ons een blik te gunnen (dat was in de oude crèche zo vreselijk anders), windt ze allemaal rond zijn kleine vingertje en deelt daar royaal knuffels en kussen uit. Hij weet van iedere verzorgster (zes) de voor- en familienaam en ze leren hem daar de vreemdste en langste woorden, omdat hij toch zo goed kan babbelen en ze het hilarisch vinden als hij de woorden en namen nazegt. Hij giert dan vrolijk mee, want hij vindt het allemaal zeer amusant als mensen op die manier met hem bezig zijn. Hij wordt trouwens graag beziggehouden, kiest voor uitdagingen en houdt niet van verveling (getuige ook die oude crèche). Hij maakt ondertussen puzzels van 35 stukken. En hij is overdag zindelijk.

En hij moet alles maar een keer horen, dat ook.

Bijgevolg zingt hij nu:

Sinterklaas kapoentje
Plas maar in mijn schoentje
K*k maar in mijn laarsje
Dank u Sinterklaasje

Iemand vond het een leuk idee om dat eens voor te zingen.

Klein PSke: Het is hier heus niet altijd rozengeur en maneschijn en soms zou ik Zoon ook wel eens aan een haakje willen hangen, maar daar hebben we ’t een andere keer wel over. Nu houden we ’t eventjes bij de bright side of things.😉

2 thoughts on “Sinterklaas kapoentje

  1. Flinke zoon hebben jullie!
    Hahaha, Wannes zingt hier gelukkig nog de standaard propere versie van Sinterklaas kapoentje😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s