lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Bak eens een taart in tien minuten in de microgolfoven.

3 reacties

Zoon vraagt regelmatig om een taart te bakken. Helaas ben ik niet zo’n krak in het maken van desserten (behalve dan mijn befaamde chocomousse). Ik ben helaas vooral goed in het verorberen ervan.

Omdat Zoon vanmorgen al om 5u wakker was, verwachtte ik een hyperactieve voormiddag. Ik kreeg gelijk. Ik mocht dus op de eerste échte vakantiedag al heel hard mijn best doen om hem zinvol te entertainen. Gemakkelijk was geweest om hem voor de tv te deponeren, maar we zijn hier geen fan van de lichtbak. Dus besloot ik met mijn hyperactieve kleuter een taart te bakken. Een uitdaging, jawel.

Ik vroeg hem welke taart hij wou en het eerste wat eruit kwam, was “een Hoplataart”. Gelukkig kon ik hem overtuigen dat een chocoladetaart “ook goed” was. Ik googlede dus “chocoladetaart + kinderen” en kwam hier uit. En warempel: wij slaagden erin om een lekkere taart te maken. In de microgolf. Zonder dat de keuken daarna moest worden gedweild. Zonder dat Zoon achteraf in bad moest of ikzelf mijn geduld verloor (en dat terwijl ik dus ook al wakker ben sinds 5u en ook wel een dutje zou kunnen gebruiken). Zo’n siliconen bakvorm is trouwens een vreselijk groot gemak. Had ik dat maar eerder geweten!

Straks, as in na de middagdut van Zoonlief die daarna ongetwijfeld als herboren zal opstaan, gaan wij op ons picknickkleed in de tuin zelfgebakken chocoladetaart eten.

Niet te doen hoe zen ik hier allemaal van word!

3 thoughts on “Bak eens een taart in tien minuten in de microgolfoven.

  1. Fantastische tip, dat ga ik ook eens proberen!
    Er loopt hier geen kleuter rond, maar wel een chocolade-lekkerbek.

  2. Pingback: Oma is jarig, hoera! | The endless variations on everyday life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s