lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

[on a mission] September 2014

1 reactie

Dus, ik ging mezelf eens wat maandelijkse doelen stellen en besloot daar bij de start van het nieuwe schooljaar mee te beginnen. Ik ging mezelf kleine doelen stellen, die haalbaar waren zonder er supergrote inspanningen voor te moeten doen, want eerlijk? Ik heb ’s avonds niet altijd meer de puf om nog van alles uit te spoken. Wat ik ervan bakte?

 1. 3 boeken lezen, waaronder De 100-jarige die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson (voor de Verbeelding Bookclub die Kathleen oprichtte).
  Ik slaagde half. Ik las De 100-jarige die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson niet uit. Ik las wel drie andere boeken:
  – The fault in our stars, John Green
  – Hersenschimmen, Bernlef
  – Dagboek van zwaluw, Amélie Nothomb
  Weliswaar geen dikke boeken, maar wél drie boeken.
 2. De stapel tijdschriften die hier stof ligt te verzamelen, weglezen.
  Weglezen lukte niet, maar de stapel is wel gereduceerd tot een derde. Er zit dus schot in de zaak.
 3. Een date met Lief, just the two of us. Die maandelijkse date staat trouwens ook bij mijn 101/1001, maar dat komt er gewoon veel te weinig van.
  Dat kwam er dus niet van. We gingen steeds als gezin op uitstap, maar geen date met mijn Lief vorige maand. Niet te geloven dat dat zo’n uitdaging blijkt te zijn.
 4. Extra kamer/bureau/rommelruimte uitmesten.
  De kamer is leger, maar ze is nog steeds alles behalve leeg. Het onvoorstelbare is wel gebeurd: daar waar ik altijd dacht dat ik nooit afscheid zou kunnen nemen van mijn boeken, ben ik nu toch begonnen met een strenge selectie van de boeken die ik wil houden. Ik lees graag, maar ik ben geen verzamelaar (meer), bedacht ik onlangs. Ik wil soberheid in ons huis, mijn leven en hoofd. Er staat dus een en ander in de uitverkoop.
 5. Vroeger gaan slapen en omdat 22.00 u of zelfs 22.30 u toch zo moeilijk is, gaan we realistisch beginnen en er 23 u van maken.
  Dat is wonderbaarlijk goed gelukt. Ik ging doorgaans rond +/- 22.30 u slapen en zelfs nu ben ik nog steeds goed bezig. Ik loop nog steeds moe rond, lijk meer slaap nodig te hebben nu het herfst aan het worden is, maar ik ben toch al goed bezig.

Geen hoogvlieger dus, de missions of September, maar toch ook weer niet heel erg slecht. Op naar de missions of October!

One thought on “[on a mission] September 2014

 1. vroeg gaan slapen staat bij mij ook altijd tussen de voornemens (en lukt nooit)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s