lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

De kleine dingen des levens

3 reacties

Een drukke dag op het werk. De hele dag tegen de klok gewerkt wegens een deadline te halen. De avondspits was gewoon een verderzetting van de dag en betekende dus jagen en haasten: veel te laat weggeraakt op het werk (zeg nooit dat je “vanavond op tijd moet vertrekken”), een race tegen de klok naar huis om daar in zeven haasten iets eetbaars op tafel te toveren, het zelf aan een behoorlijk tempo naar binnen te duwen, om dan heel even stil te vallen.

Zoon (3j 5m), met een lief snoetje: “Mama, je hebt weer lekker gekookt. Het is heerlijk.”

Waarna de ratrace gewoon verder gaat: den boel wat aan de kant doen, onder de douche springen, weer aankleden, een kus op Zoons blonde kopje drukken en hem stevig knuffelen (god, wat kunnen zijn knuffels deugd doen) en vertrekken voor mijn afspraak bij de kinesiste.

Om dan in de auto weer stil te vallen, de dag te overlopen, vast te stellen dat je weer veel te snel hebt geleefd en veel te weinig tijd had voor de belangrijke dingen, maar te zitten lachen, om de kleine dingen des levens, om het compliment dat Zoon zomaar spontaan aan tafel gaf.

Wat zie ik dat ventje graag.

3 thoughts on “De kleine dingen des levens

  1. Heel herkenbaar! Zo voel ik me ook de hele tijd, zelfs op mijn vrije woensdag is het haasten om alles gedaan te krijgen wat ik gedaan wilde krijgen. Dan nog taxi spelen voor Emma. En uiteindelijk is de dag om, en heb ik het gevoeld dat ik weer heel jachtig geleefd heb, en dat ook op de kinderen afstraal😦 Maar tussen weten, en het veranderen zit nog veel verschil hé…

    • Het is ook niet altijd zo evident om er iets aan te veranderen.

      Zelf zou ik 4/5 willen werken, maar daar zitten de meeste werkgevers niet op te wachten, heb ik zo de indruk. Dat, en het feit dat je eigenlijk 5/5 werkt in 4/5 tijd en maar 4/5 bent betaald en ze het je nog vlakaf in je gezicht zeggen ook…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s