lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Crise van de dag

1 reactie

Mijn Zoon, dat is een kind dat van structuur houdt en die dingen in zijn hoofd heeft die dan ook zo dienen te gebeuren. Dat leidt al eens tot een crise, of twee, of meer.

Ik had een halve dag verlof deze week. Ik meldde Zoon enthousiast dat ik hem zou komen halen, die dag, na school. Hij was blij en vroeg of ik met de fiets zou komen. Voor mijn kind (en mijn goeie voornemens qua lichaamsbeweging) alles, dus fietste ik naar school. Thuisgekomen waren we ’n beetje verkleumd (veel wind) en besloot ik voor bij ’t vieruurtje warme chocolademelk te maken, maar was mij dat daar eventjes een drama omdat ik dat anders deed dan Oma.

Ik ben dan wel zo koppig dat ik mijn been stijf houd in die zin dat ik hem uitleg dat Oma het zo doet, maar Mama anders en dat het resultaat even lekker zou zijn. Een kwartier heeft hij getierd en geraasd, voor geen rede vatbaar. Ik probeerde er rustig bij te blijven en ging dan maar alleen aan de keukentafel zitten om chocolademelk te drinken. Toen zei hij doodleuk: “Niet alles opdrinken hé mama!”, installeerde zich op zijn stoel, pakte de reeds ingeschonken beker en zei na twee slokken dat het eigenlijk lekkerder was dan die van Oma.

En dan zou je “zie je wel” willen zeggen, maar volgens een opvoedachtige cursus waar ik ooit naartoe ging, doe je dat beter niet, dus zei ik maar gewoon dat je veel dingen op verschillende manieren kunt doen, maar dat dat daarom niet slechter is, waarop hij vroeg of hij alsjeblieft nog een beetje mocht hebben.

Soms zou je ze toch aan een haakje willen hangen…

One thought on “Crise van de dag

  1. Helemaal eens met die laatste zin… En herkenbaar, die crisekes. Zelfs Dochter heeft dat al *diepe zucht*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s