lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

[The Insiders] Licor 43

Een reactie plaatsen

045209_07042015_11_siteheaderIk drink niet vaak alcoholhoudende dranken. Niet omdat ik het niet lust, maar wel omdat ik er – ook na amper enkele slokken – vaak een knoert van een migraine aan overhoud, waardoor ik the day after nauwelijks uit mijn ogen zie en maar met moeite iets kan binnenhouden. Toen The Insiders met hun nieuwe campagne voor Licor 43 kwamen, heb ik dus getwijfeld om mij kandidaat te stellen, maar de nieuwsgierigheid won het toch, ook al omdat hier in mei een hoop feestjes op de planning stonden en ik dus wel eens met iets nieuws wilde uitpakken.

Licor 43 is niet nieuw. Alles behalve zelfs. Er hangt zelfs een legende aan vast:

Elke legende heeft een oorsprong… en die van Licor 43 begon bijna 2000 jaar geleden in de oude havenstad Cartagena in het Zuid-Oosten van Spanje – toen nog bekend als ‘Carthago Nova’. Dit was het een belangrijke haven waar specerijen, zilver en olijfolie verhandeld werden naar het hele Romeinse rijk.

De legendarische elixer werd nooit vergeten en begin vorige eeuw vormde deze  elixer met  43 geheime ingrediënten dan ook de inspiratie voor Diego Zamora om Licor Cuarenta y Tres te ontwikkelen!

Het recept is de afgelopen 60 jaar wel steeds verder verfijnd, maar tot op vandaag zouden maar drie mensen uit de familie de 43 ingrediënten en het recept kennen (bron).

Ik had het nog nooit gedronken – hoe kan het ook met mijn beperkte kennis van alcoholhoudende dranken. Ik kon het wel appreciëren, maar vond het te sterk om puur te drinken. Er stak echter een boekje met cocktailrecepten in het pakket van The Insiders en de feestjes die we de afgelopen maand hadden, waren de uitgelezen kans om die te testen. Zelf vond ik dit erg lekker (en poepsimpel): meng een half glas ijsblokjes, 200 ml ijskoude melk en 50 ml Licor 43. Kort roeren en klaar! En heerlijk. Je kunt hier trouwens ook nog sinaasappelsap aan toevoegen. Zelf vond ik de mix met sinaasappelsap dan weer heel gewoontjes (er zijn al zoveel cocktails met sinaasappelsap). Mijn gezelschap was er wel wild van.

Ik kreeg trouwens geen schele koppijn van een glas, wat dus een ferm pluspunt is. Voor het effect van meerdere glazen ben ik niet verantwoordelijk.🙂

Wie trouwens ook eens wil proeven en zich zo’n fles met korting wil aanschaffen, ik heb nog een bon te geef. Stuur een mailtje via het contactformulier en bij meerdere kandidaten zal de onschuldige hand in huis op Vaderdag van lotje-trek doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s