lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

#50books – Vraag 1: Heb jij jezelf een leesdoel gesteld voor 2015?

2 reacties

Ik keek gisteravond eens dé lijst na, struikelde over punt 12 en besloot maar eens te beginnen met het beantwoorden van de 50 vragen. Blijkbaar was het de bedoeling dat je daarmee bij het begin van het jaar startte, maar zo halverwege het jaar lijkt mij ook niet mis. Toch? Trouwens, zo’n beetje tegendraads doen, kan geen kwaad, me dunkt. Dit gezegd zijnde…

Vraag 1: Heb jij jezelf een leesdoel gesteld voor 2015?

Jawohl! Het doel was en is nog steeds om dit jaar 26 boeken te lezen, ofte 1 boek om de 2 weken. Ik stel mezelf dat doel al enkele jaren en ik haal dat doel doorgaans ook wel, ook al lees ik vooral in vlagen. Soms lees ik drie boeken op een week, om daarna 3 maand geen boek of e-reader aan te raken. Het is trouwens ook niet dat er ergens een boekenbom ontploft als ik mijn doel niet haal. Dat leesdoel is er gewoon, omdat ik graag lees, omdat ik mezelf nu eenmaal graag doelen stel en omdat een mens zich toch met iets moet bezig houden.

Wat 2015 betreft, zit ik ongeveer op schema. Volgens mijn Goodreads ben ik “1 book behind schedule”. Dat heeft alles te maken met het boek dat ik momenteel aan het lezen ben: PAAZ van Myrthe van der Meer. Ik vind het niet bijzonder aangenaam, noch saai; het is gewoon een confronterend onderwerp.

Ik heb me overigens voorgenomen om niet telkens naar nieuwe boeken te grijpen, maar regelmatig eens een boek uit die 300 dozen op zolder te lezen. Bedoeling is om die boeken daarna via een give-away of via Bookcrossing.com weg te geven. Dit deed ik al met Backpack en het is de bedoeling dat er zo nog een paar boeken volgen dit jaar.

2 thoughts on “#50books – Vraag 1: Heb jij jezelf een leesdoel gesteld voor 2015?

  1. Ik doe mee met de Verbeelding Book Challenge (verslagje regelmatig op mijn blog). Die vind ik ook wel interessant om eens andere dingen te lezen. Goed bezig alleszins, jij.

  2. Pingback: #50BOOKS – Vraag 2: Is in een literair werk alles geoorloofd omdat de handelingen zich afspelen in een universum waar andere of geen wetten gelden? | lentebloem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s