lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Kinderpraat

1 reactie

Zoon (4 j 2m) speelt winkeltje. Concreet betekent dat dat hij zo goed als al zijn speelgoed heeft uitgestald in de living (eigenlijk wel netjes, maar toch om je benen te breken) en dat Lief en ik af en toe eens moeten passeren om iets te kopen, met doen-alsof-geld. Om met doen-alsof-geld te kunnen betalen, klapt de klant gewoon x aantal keer op de hand van de winkelier. Geen speelgoedmunten nodig dus.

Lief koopt een knuffelbeer en vraagt aan Zoon hoeveel deze kost (1 euro, waarmee hij goedkoop bediend is, want in werkelijkheid kostte die een klets meer), waarna Lief een keer op de hand van Zoon klapt. Daarna koopt hij nog wat andere prullen die 3 euro blijken te kosten.

Daarna wisselen ze van rol en is Lief winkelier en Zoon klant. Zoon koopt een en ander, vraagt hoeveel hij moet betalen, waarop Lief antwoordt: 201 euro.

Lief staat zich nog af te vragen hoe Zoon dat gaat oplossen, als Zoon een keer op zijn hand klapt en parmantig zegt: Ik ga ’t in een keer betalen, papa.

๐Ÿ˜€

One thought on “Kinderpraat

  1. Slimme zoon๐Ÿ™‚ Hier heeft hij dat winkeltje spelen ook een tijdje gedaan. Wel een beetje een vreemde winkelier, want aan de kassa kreeg je eerst centen en met die centen moest je hem dan weer betalen. En je mocht ook zelf niet kiezen, de winkelier bepaalde wat je moest kopen๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s