lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

What’s in a name?! (2)

6 reacties

Een naam is een visitekaartje, vind ik. Een naam schept verwachtingen en roept een zekere connotatie op. Hij wordt gelinkt aan mensen die je kent met dezelfde naam. Ik ben zelf niet onverdeeld gelukkig met mijn voornaam (al is die eigenlijk al beter dan wat mijn vader eerst in gedachten had), dus wou ik het voor mijn eigen kinderen een tikje anders, al weet je natuurlijk nooit wat je kind van je keuze zal vinden.

Zoon kreeg een vrij originele naam, zonder echt speciaal te zijn (denk ik toch). We waren het er toen al bij al vrij snel over eens, Lief en ik, al moest Lief eerst een beetje wennen. Eigenlijk vind ik het zelf een simpele naam. Er werden de afgelopen tien jaar in Vlaanderen slechts 53 jongens met zijn naam geboren, waarvan 11 in West-Vlaanderen. De kans dat er vijf kindjes tegelijk hun hoofd draaien als een juf zijn naam noemt, is dus vrij klein.

Ondertussen ben ik de volle 30 weken zwanger van baby 2, maar een naam is er nog niet. Er is een shortlist, dat wel, met een naam op kop, maar Lief is niet overtuigd. Mocht baby 2 van het andere geslacht geweest zijn, dan was er wel al een naam geweest…

Zoon (4j 7m) denkt actief mee en kwam al met enkele zeer mooie alternatieven (ik vraag mij soms af waar hij het haalt), maar dé naam zat er nog niet tussen. Zoon is overigens ook al niet wild van mijn nummer 1. Hij weet wel dat hij mee mag denken, maar dat mama en papa beslissen (sowieso wordt de naam die hij blijft herhalen de tweede naam van de baby).

Ik word ondertussen wel enigszins nerveus, maar ga ervan uit dat er nog wel iets zal komen. Er is nog tijd; niet veel meer, maar toch. Ondertussen speur ik na het tv-kijken de eindgenerieken van films en series af en ploeg ik door de standaardlijstjes op zoek naar iets wat ik bij baby 2 (en bij Zoons naam) vind passen.

Gelukkig is er wel al een idee voor een geboortekaartje en doopsuiker…

6 thoughts on “What’s in a name?! (2)

  1. Het komt wel goed, je gaat die naam nog vinden!

  2. Dat vind ik eigenlijk nog wel een goed idee, eindgenerieken van films afspeuren. Al zitten daar soms ook wel hilarische namen tussen 🙂

  3. Oooooh, een naam zoeken, het is niet niks… Jullie vinden wel iets. Ben nu al erg benieuwd naar de keuze. Bij mij viel dé naam me altijd gewoon ineens te binnen, ik herinner het moment nog bij nr 2, gewoon in de douche.

  4. Ik vind dat namen van broers en zusjes niet per sé bij elkaar moeten passen. Het worden twee verschillende individuen. Ik ben wel heel benieuwd naar de naam van je zoon en het toekomstige brusje. Ik heb namelijk een namen-tic. Als je het ooit wil verklappen: mijn mailbox staat open. 😉

  5. Pingback: What’s in a name?! (slot) | lentebloem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s