lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Nesteldrang

7 reacties

Of we het laatste stukje van onze verbouwingen niet beter deden vóór baby 2 werd geboren, vroeg ik Lief, want anders ging dat veel te lang uitgesteld geraken, aangezien verbouwingen en een versche baby niet zo direct samen gaan.

Lief verklaarde mij stapelgek.

Enkele weken later moest hij mij gelijk geven: het was waarschijnlijk beter om die vuile werken nu nog te doen, want dan waren we daarna gerust. We moeten dan de badkamer nog eens onder handen nemen, maar die is – behalve mottig roze – wel bijzonder praktisch en ukkepukvriendelijk, dus gaan we daar de komende jaren sowieso vanaf blijven. Verder dient er nog een terras te komen, maar aangezien er een terras is (wel niet meer logisch sinds eerdere verbouwfasen), is dat ook al niet zo urgent.

We stelden een strakke timing op, die uiteraard al een paar keer diende te worden bijgesteld, maar aangezien er wat marge was, was er geen reden tot paniek. We zitten nog steeds op schema. Als alles goed gaat (en het zou helpen als we nu eens gewoon droog winterweer zouden krijgen in plaats van bakken regen), zou ik begin februari alle verbouwstof uit de kasten moeten kunnen kuisen, wat precies op tijd is voor de nesteldrang in alle hevigheid toeslaat.

Alhoewel… ik heb er precies toch al wat last van (31w): de meeste babykleertjes staan ondertussen gewassen en gestreken (wellicht ook de enige keer dat die kleertjes een strijkijzer van dichtbij gaan zien) klaar in een grote wasmand. Een van de komende dagen maak ik het valiesje voor de baby klaar en zal ik wellicht in paniek schieten, omdat ik zelf niets heb om aan te trekken in het ziekenhuis, voor die ingezakte drilpuddingfase.

 

7 thoughts on “Nesteldrang

 1. Dat zeg ik hier ook al heel de tijd, dat een aantal dingen toch echt moeten gebeuren voor de komst van baby 2, omdat we er nadien al helemaal geen tijd of energie voor zullen hebben. Goed dat je jouw partner al overtuigd hebt gekregen. Nu ik nog :p.

 2. Goed, dat jullie die werken nu uitvoeren. Ik was niet zo slim😦

  Toen onze tweede baby 3 maanden was, begonnen hier wel heel grote werken! Keuken vervangen, overal nieuwe vloeren, stukken muur, die weg moesten..
  Ondertussen is dit al 22 jaar geleden en ik herinner me het nog als de dag van gisteren, hoe ik met een kleine baby moest bivakkeren in mijn slaapkamer (voor het stof).. of hoe ik ergens anders een hele dag moest gaan zitten omdat er geen elektriciteit was, nog gas en ik dus ook geen flesjes kon opwarmen..

  • Ik kan mij voorstellen dat dat een heel stressvolle periode moet zijn geweest.

   Wij verhuisden indertijd toen Zoon 6 weken was, en hoewel we toen enkel maar dozen dienden uit te pakken en in het nieuwe huis in kasten dienden te schuiven (inpakken had ik tijdens mijn zwangerschap al gedaan) en hoewel ik véél hulp kreeg van mijn ouders en vrienden en daardoor de kans kreeg mij vooral op Zoon te concentreren – ik gaf toen borstvoeding -, wou ik een dergelijk scenario vermijden.

   Ondertussen wijken we al iets meer af van het vooropgestelde scenario, maar we zitten nog steeds comfortabel om alles af te krijgen tegen dat baby2 zich zal aandienen. Of het zou moeten zijn dat ik te vroeg beval, maar dan nog is het ergste leed geleden…

 3. oh, dat was zooo hatelijk! Hoogzwanger zijn en mega verbouwen. Verschrikkelijk was het. Veel succes nog!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s