lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

What’s in a name?! (slot)

5 reacties

We have a name!

Ik had vrij snel een naam (eigenlijk al vanaf dat ik het geslacht wist), maar Lief was niet zo snel te overtuigen van naam1 op mijn lijst. Probleem is echter: als ik ergens mijn zinnen op heb gezet, dan ben ik er – helaas en hoewel ik Γ©cht wel probeer – niet zo snel vanaf te brengen. Ik slaagde er dus niet in om met een, naar mijn gevoel, evenwaardig alternatief te komen.

Lief vond een van de namen van de shortlist van vijf jaar geleden het mooist, maar hoewel ik die naam ook nog steeds mooi vind, vond ik dat baby 2 zijn/haar leven niet met de leftovers van grote broer moest starten. Ik wou dus iets wat toen niet op de lijst stond… zoals naam1 op mijn lijst dus.

Aandringen werkt echter niet bij de liefde van mijn leven, laten bezinken meestal wel. Ik liet het hele topic dus maar even voor wat het was in de veronderstelling dat hij ineens van gedacht zou veranderen en indien dat niet geval was, we wel op iets anders zouden botsen.

En zie, het werd scenario 1, al hield hij het deze keer wel erg lang spannend. πŸ™‚ Lief had naam1 ondertussen in alle mogelijke contexten uitgeprobeerd (gezegd, geroepen en geschreven) en hij was overtuigd, dus naam1 it is!

Zo wordt de to do-lijst steeds kleiner. Ik ben ondertussen al enkele avonden naarstig enveloppen aan het schrijven en al enkele weken mijn vervangster op het werk aan het opleiden. Ik moet enkel nog een en ander klaar leggen voor Zoon – voor het geval we ’s nachts dienen te vertrekken en mijn ouders dienen te worden opgetrommeld – en ik moet nog eens uitvissen wat ik zelf mee ga nemen naar het ziekenhuis – al ligt het meeste eigenlijk ook al klaar.

Nog een dikke 4 weken (max. 6 weken) te gaan…

5 thoughts on “What’s in a name?! (slot)

  1. Het begint te korten! Wel leuk dat je je lief hebt weten te overtuigen… πŸ™‚ of ja, zo ver weten te krijgen dat hij zelf tot de conclusie kwam dat de naam goed is ;-).

  2. De naam van mijn wederhelft is zelfs vlakaf ook de tweede naam van zijn oudere broer. Dat is pas hergebruik van de eerste lijst πŸ™‚
    Succes nog met je laatste maand!

  3. Aandringen werkt bij de meeste mannen niet :-), eerder het tegenovergestelde. Wachten en laten sudderen kan wel helpen πŸ™‚

  4. Zo tof, ben blij voor jou. En nog maar enkele weken meer te gaan zeg…

  5. O’.. het wordt spannend! Nog maar een maandje πŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s