lentebloem

the endless variations on everyday life… cause nothing ever happens twice

Zwangerschapsverlof

3 reacties

Ondertussen ben ik met zwangerschapsverlof, maar van de geplande middagdutjes is nog niets in huis gekomen. Daarvoor zit er somehow nog te veel onrust in mijn lijf en hoofd. Nesteldrang, all over, al kan ik helaas nog steeds niet veel doen: de verbouwingen hebben dan toch de gevreesde vertragingen opgelopen, waardoor ik voorlopig nog niet veel verbouwstof uit de kasten kan poetsen. Het is te zeggen: ik kan wel, maar wil (nog) niet. Iets met krachten en energie sparen en geen onnodig werk doen.

Ondertussen doen we hier van ziekenboeg (griep) en kan ik mijn eerstgeborene uitgebreid verzorgen en vertroetelen. Nog even alle aandacht voor hem alleen… Hopelijk ontspring ik zelf de dans, want het lijkt mij niet zo handig om met griep te bevallen, maar dat zien we dan ook wel weer als het zover is. Het is niet dat er nog nooit een vrouw met griep een kind op de wereld heeft gezet, denk ik…

Deze ochtend nog op controle geweest bij de gynaecoloog (38w6d) en onze tweede spruit zou nog niet voor de eerstvolgende dagen zijn. Het lijkt erop dat het wel een stevigere brok baby wordt dan grote broer, maar dat er nog maar weinig schot in de zaak zit, kan ik eigenlijk alleen maar toejuichen: ik zie het niet direct zitten om een zieke Zoon enkele nachten achter te laten en bovendien lijkt het mij vooral voor hem heel zielig als hij nog zo ziek is. Hij telt nu al zo lang af (samen met zijn klasgenootjes) en het zou zo jammer zijn als hij niet op bezoek kan komen of het goede nieuws niet direct aan zijn vriendjes kan vertellen.

3 thoughts on “Zwangerschapsverlof

  1. Ik duim dat de baby wacht tot de zoon beter is!

  2. Ik hoop met je mee, dat zoon genezen is voor de baby komt.

  3. ik duim mee!! Ziek bevallen lijkt me ook geen aanrader. Hou de beestjes op afstand!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s